Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova zapošljavanja

Bilfinger ĐĐ Montaža: Tvrtka koja ne zna za krizu

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/2
17.02.2014.
u 19:00

Značajna pozornost pridaje se i proizvodnji, koja obuhvaća izradu čeličnih dijelova za energetska postrojenja u Poljskoj, Kuvajtu i Makedoniji

Bilfinger Đuro Đaković Montaža aktivna je širom Europe, gdje plasira svoje usluge na području montaže i izgradnje energetskih, petrokemijskih i industrijskih postrojenja. Tvrtka koja ne zna za krizu u posljednje tri godine bilježi kontinuiran rast svih ključnih pokazatelja poslovanja. Tako je u 2012. godini ostvaren porast ukupnih prihoda od 42 posto i porast dobiti prije oporezivanja za 32 posto u odnosu na 2011. Lani su prihodi tvrtke premašili 60 milijuna eura, uz ponovni rast dobiti prije oporezivanja.

Više od 1000 zaposlenika

– Oko dvije trećine svojih usluga plasiramo na strana tržišta. Najveći udio u prihodima već tradicionalno predstavljaju projekti vezani za montažu energetskih postrojenja, pri čemu najveći udio zauzimaju tržišta zemalja Europske unije, poglavito Njemačke, Poljske, Češke i Finske, ali isto tako i Južnoafričke Republike – kaže predsjednik uprave Drago Čugura.

Ističu se kvalitetom

Značajna pozornost pridaje se i proizvodnji, koja obuhvaća izradu čeličnih dijelova za energetska postrojenja u Poljskoj, Kuvajtu i Makedoniji. Trenutno imaju preko 1.000 radnika, a u planu su i nova zapošljavanja, poglavito zavarivača, bravara i inženjera strojarstva. Ulaganjem u znanja svojih radnika te selekcijom onih koji su mobilni i fleksibilni, slavonskobrodska tvrtka nastoji graditi u bilo kojem dijelu svijeta.

– Ne možemo uvijek biti najjeftiniji ponuđač, ali možemo biti među najkvalitetnijim i najpouzdanijim partnerima. Naše temeljne odrednice su fleksibilnost, kvaliteta, pouzdanost i razvoj kadrova – ističe Čugura, najavljujući usput osnaživanje proizvodnog programa te širenje poslovanja na tržište zemalja Beneluksa te Švedske.

Bilfinger ĐĐ Montaža dobio je priznanje Gospodarske komore Brodsko-posavske županije kao najuspješnija velika tvrtka u 2013., dok je Čugura od strane CROMA-e proglašen menadžerom godine u kategoriji tvrtki u stranom vlasništvu.

>> Zlatne plakete Mobilaru, PPK-u i ĐĐ Montaži

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije