Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOdel C

Badel 1862 konačno može odahnuti, u vlasništvu je države

\'18.02 2011. Zagreb- Zvjezdana Blazic, predsjednica uprave tvrtke  Badel 1862.\'
Davor Višnjić/Pixsell
30.11.2011.
u 10:00

Dokapitalizacijom tvrtke pretvaranjem 206,5 milijuna kuna potraživanja u dionice, država je postala vlasnik 76 posto Badela.

Rješenjem Trgovačkog suda u Zagrebu o smanjenju uz istodobno povećanje temeljnog kapitala tvrtke ulaganjem prava, država je od jučer i formalno-pravno upisana kao vlasnik 76 posto Badela 1862.

To znači da je dokapitalizacijom tvrtke pretvaranjem svojih potraživanja u dionice po tzv. modelu C država na ime duga od 206,5 milijuna kuna (57,7 milijuna kuna za PDV te 148,8 milijuna kuna za trošarine) upisala nešto više od 2 milijuna dionica, nakon čega će dramatično pasti udjeli dosadašnjih najvećih dioničara Badela Ante Perkovića i njegovih partnera s oko 23 na oko 5 posto te KD Investmentsa sa 16,1 na oko 4 posto dionica.

Predsjednica uprave Zvjezdana Blažić kaže kako je najvažnije da se nastavlja restrukturiranje te kompanije koja je financijski iscrpljena i trebat će joj još puno do daljnje faze poslovanja i konačnog ozdravljenja. Trenutačni prioritet stoga je reprogram svih bankarskih kredita u dugoročne s kraćim rokom počeka, jačanje proizvodnih procesa i povećanje konkurentnosti kompanije.

Badel je nedavno potpisao dvogodišnji ugovor sa Stockom o uslužnom punjenju za tržište BiH, a u tijeku je i završna faza osnivanja poduzeća u Kini, koja bi, prema riječima Z. Blažić, trebala biti gotova do kraja godine.

Ključne riječi

Komentara 13

LO
lojtra1
10:24 30.11.2011.

HDZovski privredni model: \"Iz šupljeg u prazno\"!

BK
B Kosa
11:02 30.11.2011.

Da nebude kod nas kao u jugi u drzavnim firmama bilo je ljudi koji su radili savjesno ali velika vecina je govorila na poslu \'Ima u boga dana i u drzave pra\' pa sve neki deficiti to su u komunizmu bili manjkovi i mnoga poduzeca su morali pomagati da bi opstala

DI
Dijaspora
10:36 30.11.2011.

Mi i na alkoholu propadamo???? Pa gdje to ima????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije