Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iznimke samo iz medicinskih razloga

Aviokompanija Qantas od svih zaposlenika tražit će cijepljenje protiv Covid-19

FILE PHOTO: A crew member walks from a Qantas plane at a domestic terminal at Sydney Airport in Sydney
LOREN ELLIOTT/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
18.08.2021.
u 06:30

Qantas je objavio kako je anketa pokazala da  je 89 posto zaposlenika već cijepljeno ili to planira učiniti

Australska aviokompanija Qantas u srijedu je objavila da će od svih zaposlenika tražiti cijepljenje protiv covida-19.  Piloti, posada i zaposlenici zračne luke morat će biti u potpunosti cijepljeni do 15. studenoga, a ostali do 31. ožujka iduće godine, objavila je tvrtka. 

Postojat će iznimke za oni koji se iz medicinskih razloga ne mogu cijepiti.  Qantas je objavio kako je anketa pokazala da  je 89 posto zaposlenika već cijepljeno ili to planira učiniti. 

Australski avioprijevoznik ovaj je mjesec priopćio kako će 2,5 tisuće njegovih zaposlenika ostati kod kuće najmanje dva mjeseca bez plaće, u vrijeme općih karantena koje su srezale putovanja unutar Australije. Qantas je prije toga objavio da će tražiti od svih međunarodnih putnika da budu cijepljeni kad se australske granice ponovno otvore. 

Ranije ovaj mjesec obavezno cijepljenje zaposlenika najavio je i američki United Airlines, a isto traži i Cathay Airlines, aviokompanija Hong Konga. 
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije