Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Autoplinski klaster konkurirat će Ini prodajom naftnog plina

Autoplinski klaster Hrvatske, tvrde u Hrvatskoj udruzi za UNP, vrlo brzo može ispuniti sve zakonske preduvjete za uvoz, prodaju i distribuciju UNP-a za sve buduće gospodarstvenike uključene u autoplinski klaster
24. siječnja 2010. u 20:30 2 komentara 10 prikaza
autoplin
Foto: Antonio Bronić/PIXSELL

Zbog, kako tvrde, višegodišnjih problema s Ininom kvalitetom ukapljenog naftnog plina koji se u nas koristi za pogon više od 80.000 registriranih motornih vozila te problema s opskrbom hrvatskog autoplinskog tržišta, Hrvatska udruga za UNP osniva Autoplinski klaster Hrvatske.

Tvrde kako je to očekivani odgovor na dosadašnju neprihvatljivu državnu i Ininu cjenovnu politiku koja je, s obzirom na to da cijena autoplina prelazi 65 posto cijene eurosuper 95 benzina, Hrvatsku učinila najskupljom u Europi. U autoplinski klaster pozvat će se svi zainteresirani i poslovno sposobni vlasnici trenutačno 316 ovlaštenih servisa za autoplin, 110 malih privatnih autoplinskih punionica te male i srednje tvrtke koje se bave prodajom i distribucijom UNP-a, a koje, ističu, ne žele biti ovisne o Ininoj tvrtki PROplin, koja je i od AZTN-a proglašena monopolistom.

Prema sadašnjim kapacitetima Autoplinski klaster Hrvatske vrlo brzo može ispuniti sve zakonske preduvjete za uvoz, prodaju i distribuciju UNP-a za sve buduće gospodarstvenike uključene u autoplinski klaster. Time će se, dodaju, osnažiti gospodarska snaga malih i srednjih poduzetnika koji su zbog PROplinova monopola na hrvatskom tržištu UNP-a dosad bili prepušteni na milost i nemilost politički podobnih pojedinaca.

Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo
  • gonzales2009:

    Bravo!!! I ako budu imali istu cijenu punit ćemo kod njih...samo treba napraviti bilo kakvu konkurenciju ovim gadovima monopolističkim za sve ovo što nam rade. U Bosni gdje idem puniti plin (blizu sam za razliku od 90 % drugih) uvoze ... prikaži još! od INA-e a jeftiniji su od plina u HR. Ako nas u Hr ima 80.000 + članovi obitelji itd. možemo i na Vladu utjecati...ako ne utječu na INA-u nema glasova na izborima...

  • sadaive:

    Vidovitog Milana treba promatrati,kad on tanka,znaš kaj bude sutra.Naše firme buše naftu i plin po pola svijeta,ali za vlastite platforme u jadranu nismo imali političke snage.Kompletna platforma je jeftinija od pelješkog mosta,donosi stalan prihod državi,neka strana skeniranja ukazuju i na ... prikaži još! prisustvo znatnih količina nafte u sj.jadranu.