Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Australci najzaduženiji na svijetu

Svaki Australac dužan je financijskim institucijama u prosjeku 56.000 dolara čime je Australija po zaduženosti domaćinstava premašila i SAD
06. siječnja 2010. u 11:24 9 komentara 6 prikaza
Novac
Foto: Arhivska fotografija

Svaki Australac dužan je financijskim institucijama u prosjeku 56.000 dolara čime je Australija po zaduženosti domaćinstava premašila i SAD i zasjela na prvo mjesto po zaduženosti u svijetu, objavila je australska središnja banka.

Prema tim je podacima visina njihovih dugova prešla visinu BDP-a Australije, a dugovanja su najviše povezana s hipotekama na nekretnine, kreditnu zaduženost i zaduživanje putem kreditnih kartica. 

Prema podacima koji se temelje na istraživanjima provedenim među australskim građanima, oko 40 posto obiteljskih budžeta odlazi na pokrivanje tih dugovanja kroz plaćanje kredita, kamata i ostalih potraživanja, a analitičari procjenjuju kako će se ove godine ti troškovi još povećati.

usporedila
Ella Dvornik objavila koliko zarađuju YouTuberi u Hrvatskoj: 'Pa kažu da nađeš pravi posao'
PBZ CROATIA OSIGURANJE
NIKA ISTRAŽUJE
Jesu li uplate u obvezni mirovinski fond moja imovina?
  • mikistjep:

    Eto ga to ti je moderno robovlasnicko drustvo. Od 40 godina radnog staza, 15- 20 god u nacelu radis da bi mogao banci otplacivati kamate. Mladi ljudi na zapadu; ako zele studirati, dizu kredite koje pocinju otplacivati cim pocnu raditi, ... prikaži još! ako zele kucu-kredit, auto-kredit...

  • mikrogrizzly:

    Ponekad me put nanese kroz jedno veliko POS naselje u Zagrebu i doista je fascinantno vidjeti vozni park parkiran pred tim zgradama. To bi morali imati pred očima svi porezni obveznici - kako su sufinancirani stanovi iz proračuna države e ... prikaži još! da bi se u stanove uselili \"socijalno ugroženi\" koji su onda investirali u automobile nižeg srednjeg razreda.

  • Opomena:

    EVO I --ZELENI SU PROPALI-hahahhahahhah