Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gorko-slatki dojmovi

Atlantic su Rusi koštali prihoda, a Kraš najzadovoljniji inozemstvom

Bajadera
Foto: Borna Filić/PIXSELL
29.10.2016.
u 16:30

Udio izvoza u prodaji Kraša dosegnuo je 49,8%, dok je Atlanticu rezultat slabiji zbog pada ruske valute

Atlantic grupa je u devet mjeseci imala pad prihoda od prodaje za 4,9% u odnosu na isto razdoblje lani. Dobit iz poslovanja prije kamata i poreza (EBITDA) bila je manja 6,9%, a neto dobit nakon manjinskih interesa porasla je 1,3%.

– Pad prodaje uvjetovan je prekidom suradnje s najvećim kupcem privatne robne marke u segmentu Sportske i aktivne prehrane te deprecijacijom ruskog rublja i srpskog dinara. Izuzmu li se ti efekti, prihodi od prodaje rasli su 3%. Dobit iz poslovanja smanjena je ponajprije najavljenim značajnim ulaganjima u razvoj distribucije vlastitih brendova u Njemačkoj i Austriji – objasnio potpredsjednik Grupe za financije Zoran Stanković.

Kraš grupa je u prva tri kvartala 2016. ostvarila prihode od 695,9 mil. kuna, 1,94% više nego u istom razdoblju 2015. Neto dobit je snažno porasla, sa 727 tisuća na gotovo 6 milijuna kuna, izvijestila je ta konditorska tvrtka na ZSE.

Na domaćem tržištu ostvareno je 367,4 mil. kuna prihoda od prodaje, kao i lani, a u inozemstvu 318,7 mil. kuna, što je rast od 5,4%. Iz Kraša ističu da je značajnije povećanje prodaje ostvareno na prekomorskim tržištima, s naglaskom na izvoz u Saudijsku Arabiju, SAD i Kanadu, te na tržištima Europe – Austrija, Malta, Njemačka, Slovačka i Švicarska.  

>>Atlantic Grupa ponovno najtransparentnija kompanija na tržištu kapitala

>>Kraš Grupa u prvom tromjesečju s neto dobiti od milijun kuna

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije