Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kanaan iz Donjeg Miholjca

Atlantic bi mogao postati vlasnik najvećeg proizvođača čipsa u regiji

Emil Tedeschi
Foto: Boris Ščitar/Večernji list
15.07.2014.
u 18:18

Kanaan je lani imao prihod veći od 76 milijuna kuna uz neto dobit od 5,37 milijuna kuna

Atlantic Grupa Emila Tedeschija uskoro bi mogla postati vlasnik tvrtke Kanaan iz Donjeg Miholjca, najvećeg proizvođača čipsa u regiji, potvrdio nam je vlasnik Zvonko Popović. Atlantic, inače vodeći proizvođač flipsa u regiji (robne marke Smoki), s ovom bi akvizicijom proširio svoj asortiman slanog snacka za robnu marku Soko Štark, koju je Droga Kolinska preuzela 2010.

Nedavno je, doznajemo, već potpisan strateški ugovor Atlantica i Kanaana, kojim bi ta tvrtka proizvodnju čipsa povećala čak 60%. –  Kanaan nije u problemima da se mora prodati. No ako mi se ponudi cijena koju ne mogu odbiti, vjerojatno bi došlo do preuzimanja, ali ne u cijelosti nego u omjeru 49:51 ili u jednakim dijelovima. Ako se ne ponudi realna, odnosno tržna cijena, neću prodati – rekao je danas Popović. Dodaje kako će u njegovoj tvrtki do kraja tjedna boraviti Tedeschijevi ljudi koji obavljaju dubinsko snimanje poslovanja. To su nam potvrdili i iz Atlantica. - Uz ugovorenu stratešku suradnju Atlantic je s ovom tvrtkom započeo i proces dubinskog snimanja poslovanja. U procesu se razmatraju mogućnosti vlasničkog povezivanja Atlantic Grupe i Kanaana, odnosno preuzimanja većinskog udjela u vlasništvu – odgovaraju.

Kanaan je lani imao prihod veći od 76 milijuna kuna uz neto dobit od 5,37 milijuna kuna. Prihod Atlantic grupe trenutačno je veći od pet milijardi kuna i do najvećeg proizvođača grickalica u regiji upravo mu nedostaje čips. Navodno je svaki treći ili četvrti čips kojeg gricnemo proizveo upravo Kanaan.

>> Tedeschi otkrio zašto kriza ne utječe na poslovanje njegove tvrtke

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije