Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"praktična nastava"

Appleova dobavljača optužili za izrabljivanje kineskih učenika

Upisi u škole
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
12.09.2012.
u 18:45

Jedan anonimni zaposlenik Foxconna posvjedočio je kako su uoči lansiranja iPhonea 5 na tržište dobili velike narudžbe za novi uređaj te se pojavio problem s manjkom radnika

Netom prije predstavljanja novog iPhonea 5, pojavile su se optužbe o izrabljivanju radne snage u Foxconnu, jednom od Appleovih dobavljača, javlja Reuters.

Prema pisanju kineskih novina tamošnje strukovne škole prisiljavaju učenike na rad na pokretnoj traci proizvodeći za tajvansku tehnološku tvrtku.

Jedna se učenica požalila kako joj škola neće dozvoliti da maturira ako odbije takvu "praktičnu nastavu".

Anonimni zaposlenik Foxconna pak je posvjedočio kako su uoči lansiranja iPhonea 5 na tržište dobili velike narudžbe za novi uređaj te se pojavio problem s manjkom radnika.

Iz hongkonške radničke udruge upozoravaju da se 42 posto od 18,1 milijuna kineskih učenika upisuje u strukovne srednje škole tehnološkog smjera, a u mnogima postoji prisilan oblik praktične nastave koji onda koriste tvrtke poput Foxconna. Također, dodali su kako se nadaju da kupci shvaćaju što se sve događalo u izradi njihovih novih gadgeta.

>>Vaš iPhone napravila su djeca, koja rade za kikiriki!

Komentara 2

DU
Deleted user
20:21 12.09.2012.

Također, dodali su kako se nadaju da kupci shvaćaju što se sve događalo u izradi njihovih novih gadgeta. >>Vaš iPhone napravila su djeca, koja rade za kikiriki! --------------- nude moj fensi šmensi ajfon kakva dica, kikiriki...

HE
HEBOS
08:30 14.09.2012.

No sikirki, sikiriki, no, no. Joj kak ti je lepi beli ajfonek. Tko još o tome misli, erozija morala - e moj narode.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije