Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONAČAN IZLAZAK

Alternative prodaje svoj udio u Vabi

Vaba
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
19.11.2013.
u 07:47

FGS-ovih 3,5 milijuna kuna dionica čine 66,6 posto temeljnog kapitala banke, a iz Vabe izlaze jer država više ne želi ulagati u banke preko FGS-ova

Alternative upravljanje, fond za gospodarsku suradnju,objavio je na Zagrebačkoj burzi da izlazi iz vlasničke strukture Vaba banke Varaždin. FGS-ovih 3,571.429 dionica čine 66,6 posto temeljnog kapitala banke, a iz Vabe izlaze jer država više ne želi ulagati u banke preko FGS-ova.

Alternative je objavio javni poziv za kupnju dionica banke koji je otvoren od danas. Time i službeno završava njihova uloga u propalom okrupnjavanju malih banaka; nakon što je Centar banka, u koju su prvo ušli, otišla u stečaj, sad izlaze i iz druge banke u koju su ušli s polovicom državnog novca. 

Neobvezujuće ponude zainteresiranih investitora primat će do 6. prosinca, a nakon toga počinje razdoblje dubinskog snimanja poslovanja koje traje do 16. prosinca, dokad se moraju predati obvezujuće ponude. Rok je prilično kratak, no kako neslužbeno saznajemo, moguće je da će biti i produžen. Za kupnju banke već su duže vrijeme zainteresirani španjolska Bandenia Banca Privada, američki fond Adriatic Capital Partners i češki J&T čiji je pokušaj kupnje Centar banke neslavno završio. 

Njihov interes traje još otkad je u vlasništvo Vabe ušao FGS i vjeruje se da će predati neobvezujuće ponude za kupnju banke. Alternative je angažirao i savjetnike za prodaju, a to su, prema neslužbenim informacijama, KPMG, Interfinance i Finesa Grupa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije