Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
njemačka

Air Berlin zatražio pokretanje stečaja

Air Berlin
Reuters/PIXSELL
15.08.2017.
u 14:24

Zrakoplovna djelatnost Air Berlina bit će nastavljena za što je Njemačka savezna vlada odobrila kredit u visini od 150 milijuna eura.

Druga po veličini njemačka zrakoplovna kompanija Air Berlin zatražila je na sudu u Berlinu pokretanje stečajnog postupka, priopćila je uprava tvrtke u utorak u Berlinu.

„Nakon što je jedan od glavnih dioničara i financijaš Etihad odbio pružiti daljnju financijsku pomoć, došli smo do zaključka da više ne postoji pozitivna prognoza opstanka za Air Berlin“, stoji u priopćenju koje je Air Berlin poslao Njemačkoj burzi dionica.
Nadalje je priopćeno kako će zrakoplovna djelatnost Air Berlina biti nastavljena za što je Njemačka savezna vlada odobrila kredit u visini od 150 milijuna eura.

Uprava ove zrakoplovne kompanije je priopćila kako se s najvećom njemačkom zrakoplovnom kompanijom Lufthansom vode pregovori o preuzimanju dijelova kompanije. Mnogi zrakoplovi Air Berlina već sada lete na nekim linijama Eurowingsa koji je u vlasništvu Lufthanse.

Air Berlin je osnovan 1978. kao američka zrakoplovna kompanija koja je povezivala tadašnji Zapadni Berlin s ostatkom svijeta. Zadnjih godina kompanija je zapala u poslovne probleme a samo 2016. gubitak je iznosio 780 milijuna eura.
Sindikat pilota Cockpit žestoko je kritizirao ponašanje glavnog dioničara kompanije Etihad Airways optužujući kompaniju iz Ujedinjenih Arapskih Emirata da je Air Berlin ostavio na cjedilu.

 

Komentara 1

Avatar Oneill
Oneill
14:00 16.08.2017.

Nemci su problem br.1 u Eu.Nevjerovatne poteze protiv EU kredite koji nisu dozvoljeni izdavati zabranu prodaje DAX tvrtki na strance a inozemni državni pdv unutar Države 2% a98 posta svoga izvoza dalije vrijeme došlo da se okrenu leđa takovim partnerima psuju cjeli svjet a sami istinito oni probleb br.1.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije