Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Druga odbijenica

Adris: Nije odlučivano temeljem poslovnih rezultata

novac
Duško Jaramaz/PIXSELL
24.08.2017.
u 14:07

Slovenski regulator tržišta osiguranja opet nije dopustio povećanje udjela hrvatske Adris grupe u Savi Re

Slovenski regulator tržišta osiguranja odbio je i drugi pokušaj hrvatske Adris grupe da poveća svoj vlasnički udio u slovenskoj osiguravateljskoj kompaniji Sava Re, piše jučer ljubljansko Delo, a poziva se na neslužbene izvore.

O zahtjevu Adrisa da vlasnički udio od oko 20% poveća na otprilike 33%, tik ispod praga za preuzimanje, početkom tjedna odlučivao je savjet Agencije za nadzor tržišta osiguranja i odbio dati suglasnost iz zasad nepoznatih razloga. Iz Adrisa poručuju kako su sigurni, da nisu odlučivali poslovni razlozi, osobito ne poslovni rezultati, financijska snaga i investicijski potencijal Adrisa.

“Da jesu, ishod bi bio povoljniji za Adris, a, uvjereni smo, i za budućnost Save Re”, zaključuju u Adrisu. Protiv jačanja Adrisa u vlasničkoj strukturi Save Re, u kojem 40% ima država glasovali su i članovi bliski premijeru Miri Ceraru, navodi Delo.

Ključne riječi

Komentara 1

AN
antonelić
12:10 16.01.2018.

vlahoviću , kako ti stoje garancije za milijardu kuna upucanih u agrokor ? ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije