Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Adris je vlasnik Hotela Marjan; u Splitu će razviti luksuznu lokaciju

Hotel Marjan bio je u vlasništvu Željka Keruma, ali ga je izgubio kao dio stečajne mase njegove tvrtke Adriatic
28. studenoga 2019. u 20:00 1 komentara 625 prikaza
Hotel Marjan
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Adris Grupa je i postala vlasnik Hotela Marjan u Splitu. Proces je trajao godinama jer je uključivao preuzimanje kroz predstečajnu nagodbu. Splitu, koji je u međuvremenu postao turistička meka s visokim stopama rasta turističkih dolazaka i noćenja, nužan je jedan veći hotel visoke kategorije, a Adris Grupa nije skrivala da imaju ozbiljne planove s tim objektom.

Svečana dodjela donacija i stipendija Zaklade Adris NAJVEĆA KORPORATIVNA ZAKLADA Zaklada Adris ove godine donirala više od tri milijuna kuna za pojedince i projekte koji mijenjaju Hrvatsku nabolje

– Veselimo se novom izazovu. Split je strateško odredište u razvojnim planovima turističkog dijela Adris Grupe i na takav način pristupit ćemo realizaciji projekta Marjan – naglasili su u izjavi iz Adrisa iz koje se već proljetos moglo saznati da imaju u planu Marjan pretvoriti u hotel najviše kategorije koji će kvalitetom moći parirati novootvorenom Grand Hotelu Park u Rovinju te da su spremni krenuti u ulaganja čim se i formalizira sudski postupak.

Rješenje Trgovačkog suda u Splitu, kojim je dosuđeno vlasništvo Adris Grupe nad hotelom na Zapadnoj obali postalo je pravomoćno. Hotel je bio u vlasništvu Željka Keruma, odnosno njegove tvrtke Adriatic, koja je završila u stečaju prije četiri godine zbog neisplate plaća radnicima, a Adris je bio najveći vjerovnik tvrtke. Ljetos su Rovinjani u nadmetanju na dražbi dali ponudu od 324 milijuna kuna, što je tri četvrtine procijenjene vrijednosti nekretnine, ali bili su jedini pa je njihova ponuda i prihvaćena. No to nisu jedine vijesti iz Adris Grupe.

Adris grupa PROMO Adris grupa: Rast prihoda uz snažne investicijske i akvizicijske aktivnosti

Naš najveći osiguravatelj, Croatia osiguranje, koji posluje u sklopu Adris Grupe ulaže 100 milijuna kuna u novi core sustav, kojeg je kupio od tvrtke Sapiens. Time će osigurati dodatni rast prodaje i brza reakcija kompanije na zahtjeve tržišta. Očekuju rast učinkovitosti poslovanja kroz simplifikaciju i automatizaciju dijela procesa. Navedenim ugovorom kupuju se usluge implementacije i licence za Sapiensova rješenja koja obuhvaćaju naprednu digitalizaciju cjelokupnog područja neživotnih i zdravstvenih osiguranje te obradu šteta u Hrvatskoj.

– Ovako značajno ulaganje u digitalnu budućnost Croatia osiguranja potvrđuje našu ambiciju da zadržimo i povećamo konkurentsku prednost kompanije - izjavio je Davor Tomašković, prvi čovjek tvrtke. U implementaciju se kreće već krajem ove godine, a trajat će do drugog tromjesečja 2022. godine.

usporedila
Ella Dvornik objavila koliko zarađuju YouTuberi u Hrvatskoj: 'Pa kažu da nađeš pravi posao'
PBZ CROATIA OSIGURANJE
NIKA ISTRAŽUJE
Jesu li uplate u obvezni mirovinski fond moja imovina?
  • kedira:

    adris grupa nije li to ono rovinjsko duhansko preduzeče koje je muljalo u vrijeme domovinskog rata i bogatilo se na neplačanju poreza i prireza na duhanske prerađevine