Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velika konkurencija

I 27 hrvatskih obrtnika izlaže na sajmu u Münchenu

HOK,sajam u Munchenu
Foto: HOK
1/5
11.03.2015.
u 18:28

Međunarodni sajam obrtništva u Münchenu privukao je i 27 izlagača iz Hrvatske

Ukupno 27 hrvatskih obrtnika predstavit će se na Međunarodnom sajmu obrtništva (IHM), najvećem i najznačajnijem europskom sajmu obrtništva koji je danas otvoren u Münchenu. Oni će sve do 17. ožujka nastupiti na izlagačkoj površini od 24 m2 uz financijsku potporu Hrvatske obrtničke komore (HOK).

- Sedam ih izlaže po prvi put, što posebno veseli. To su ljudi koji imaju svoj proizvod, koji žele pokazati, i ovdje traže tržište - istaknuo je predsjednik Komore Dragutin Ranogajec te dodao, napominje HOK, da se i po tome konačno pokazuju koristi od ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

- Puno je lakša komunikacija, prolaz robe, papira i svega ostalog. U ovom trenutku upravo oni koji nisu nekad imali volju, zbog primjerice papirologije, sada izlažu svoje proizvode - naglasio je Ranogajec.

Među novim izlagačima na ovogodišnjem sajmu svoje mjesto među njih tisuće iz 35 različitih zemalja pronašli su i Pilana Ivandol iz Brestovca koja izlaže svoj masivni hrastov namještaj, INOX OPREMA d.o.o. iz Zagreba na sajmu će prezentirati modele kupaonskih peći te modele posuda od inoksa, namijenjene skladištenju i čuvanju vina te DRVO TRGOVINA d.o.o iz Karlovca koja će predstaviti modele i uzorke građevinskih elemenata od drva i obiteljski obrt Bačvarija Golub iz Jastrebarskog čiji se vlasnici nadaju sklapanju poslova u Njemačkoj. Neki već onamo i izvoze, kao tvrtka Grbić koja proizvodi bućino ulje.

Direktorica te tvrtke Nives Lovrić pojasnila je da je potencijal njemačkog tržišta znatno veći te kako su se zbog toga odlučili izlagati na ovom sajmu.

Izložbeni prostor HOK-a obišao je i generalni konzul RH u Münchenu Petar Uzorinac, kao i bivši predsjednik Obrtničke komore za München i Gornju Bavarsku, predsjednik Nadzornog odbora GHM-a Heinrich Traublinger te potpredsjednik Odbora z sajmove HOK-a Željko Vrbanus.

>>U solarne ploče uložio 200.000 kuna, a vraća mu se 400.000

>>Za obrtnike, male i srednje poduzetnike čak 4,37 milijardi kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije