Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAPRENI IZNOSI

Znate li koliki je prosječni vijek LED svjetla u automobilima? Zamjene mogu koštati više tisuća eura

Zagreb: Promjena žarulje na automobilu, ilustracija
Igor Kralj/PIXSELL
20.11.2023.
u 08:00

Proizvođači automobila navode kako LED svjetla traju koliko i sami automobili, no njihov popravak, u slučaju potrebe, pokazao je kako može značiti veliki trošak

LED svjetla u automobilima postala su relativno normalna pojava, a odlično koriste u otežanim uvjetima na cesti poput magle ili noćne vožnje. Proizvođači automobila navode kako LED svjetla traju koliko i sami automobili, no njihov popravak, u slučaju potrebe, može biti veliki trošak.

Unatoč navodima proizvođača, njemački ADAC proveo je istraživanje koje je pokazalo kako vijek LED svjetla ipak nije toliki koliko se mislilo, prenosi Revija HAK. Prema njihovim podacima, ona prosječno traju oko 15 godina, a to u većini slučajeva znači i da se moraju mijenjati jer se automobili često dulje koriste.

VEZANI ČLANCI:

Ako se LED svjetla i trebaju mijenjati, njihov trošak ponekad se može mjeriti i u tisućama eura jer su u većini slučajeva dizajnirana tako da se mora promijeniti cijelo svjetlo. Ako se, primjerice, mijenjaju LED MATRIX prednja svjetla, popravak košta oko 3000 eura. 

VIDEO Testirali smo proteinske pudinge

Komentara 6

DO
Dovla16
09:09 20.11.2023.

Uglavnom ne krepju ledice nego elektronika koja je često programirana tako da nakon određenog roka prestane raditi

Avatar razmaknica
razmaknica
09:08 20.11.2023.

Sve danas ima tendenciju zatvorenog za servisiranje ne predviđenog proizvoda...tako je svakim danom sve više i sa automobilima.....dok budu imali garanciju vozit ce se...poslije u prešu....

GO
goran2hr
11:18 23.11.2023.

Tzv. "štedne žarulje" krepavaju kao i nekad one obične stare žarulje. Tobože daju neku "veliku" garanciju, ali tko bi sačuvao sve te kutijice, račune i kako dokazati kako je otišla baš ta žarulja, nedavno kupljena, a ne neka druga. Uglavnom, visoka cijena i kratak rok korištenja, "pojedu" uštedu na struji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije