Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kina

Zaposlenici Baidua uhićeni zbog brisanja postova s foruma

baidu
Reuters/PIXSELL
06.08.2012.
u 18:20

Zaposlenici su primili mito od nekoliko desetaka tisuća juana, izvijestila je tvrtka

Troje zaposlenika vodeće kineske internetske tražilice Baidu uhićeno je zbog brisanja postova s foruma tvrtke u zamjenu za novac, prenosi BBC. Baidu ih je sve otpustio, kao i četvrtog zaposlenika koji nije uhićen, jer su primili mito od nekoliko desetaka tisuća juana.

Međutim, ne zna se o kakvim je postovima bila riječ. U Baidou su u priopćenju otkrili da su već prije imali ovakve slučajeve, ali u njima nije sudjelovala policija, prenosi TNW.

U Kini, čija vlast drži kontrolu nad internetom, postoji nekoliko agencija koje nude uslugu brisanja postova "na crno". Neke agencije rade slične poslove na zakonit način, poput američke tvrtke Reputation.com koja stvara pozitivan sadržaj kako bi oni negativni pali niže prilikom pretraživanja.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Joja
Joja
18:33 06.08.2012.

Koliko nas admin dobiva za brisanje komentara?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije