Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMPAKTNI CROSSOVER

Vozili smo novu generaciju Citroënova C4 Cactusa: Oštar i sa skraćenim bodljama

C4 Cactus
Foto: Sandra Mikulčić
1/10
22.02.2018.
u 22:56

Novi C4 Cactus donosi 12 tehnologija za pomoć u vožnji, tri tehnologije za povezivost, brojne mogućnosti individualizacije. U Hrvatsku stiže u travnju

Citroën je svojem kompaktnom crossoveru s novom generacijom oduzeo jedan od prepoznatljivijih elemenata. Veliki Airbump zaštitni element, naime, koji je pokrivao dobar dio vrata, na novom se C4 Cactusu povukao samo na donji dio vrata. Time je Citroën na ovom novitetu htio naglasiti dinamičnost na uštrb robusnosti. No, iako ga francuski proizvođač sada zove kompaktnom limuzinom, C4 Cactus zadržao je i robusne elemente te malo veću odignutost od tla - dovoljno da ga svrstamo među kompaktne crossovere.

U novoj generaciji donosi zreliji dizajn - i dalje originalan i zabavan - nove materijale u interijeru, više prostora za noge putnika na stražnjoj klupi. Kratki prevjesi i 260 cm međuosovinskog razmaka otvorili su obilje prostora u kabini 417 cm dugog automobila, a prtljažnik prima solidnih 358 litara.

Zvučna mu je izolacija poboljšana, a motornu gamu čine učinkoviti benzinci od 82 i 110 konjskih snaga (agregat od 130 konja stiže u jesen), te dizelaši od 100 i 120 KS (snažniji također stiže u jesen), upareni s ručnim ili automatskim mjenjačima.

C4 Cactus
1/8

U unutrašnjosti se ističe udobnošću, zahvaljujući u Europi premijernom uvođenju ovjesa s progresivnim hidrauličnim graničnicima™ (Progressive Hydraulic Cushions™ – PHC) s kojima C4 Cactus neravnine na prometnicama upija gotovo neprimjetno. Također, na C4 Cactusu prvi put u svijetu predstavljaju se sjedala Advanced Comfort. Naglašena udobnost ipak mu nije potisnula agilnost. Stabilan je i dinamičan te ga je ugodno voziti.

Novi C4 Cactus donosi 12 tehnologija za pomoć u vožnji - među ostalim automatsko kočenje u nuždi, prepoznavanje prometnih znakova, pomoć pri parkiranju, detekciju umora vozača, Grip Control - zatim tri tehnologije za povezivost, brojne mogućnosti individualizacije.

C4 Cactus na hrvatsko tržište stiže u travnju. Cijene još nisu poznate. 

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Ironman0105
Ironman0105
02:25 23.02.2018.

smijesni mali slabasni autic....Zato citroena i nema na US trzistu....

DE
deda1234
15:07 23.02.2018.

A bocne "leptir" prozore sam imo na jugicu!

MO
matK.O.
00:19 23.02.2018.

ružan je brate mili....neznam ko daje za to 100 i nešto tisuća kuna...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije