Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
upozorenje

Vojnici, geotagiranje fotki na Facebooku ugrožava vam život!

američka vojska, vojnici, ranjenik
Reuters/PIXSELL
09.03.2012.
u 21:39

Američka vojska upozorila je svoje vojnike na mogućnost da im označavanje fotografija otkrije položaj i tako ih ozbiljno ugrozi.

Facebook dovodi u opasnost živote vojnika i njihovih obitelji, smatra američka vojska, koja je izdala upozorenje o opasnosti geotagiranja fotografija na toj društvenoj mreži, prenosi BBC.

Facebookov Timeline stvara kartu s mjestima koje su korisnici označili, a mnogi napredni telefoni automatski označavaju fotografije s GPS koordinatama. Takve informacija odaju položaj vojnika, ponekad i sa stvarnim i krvavim posljedicama - u 2007. godini četiri su američka vojna helikoptera uništena u Iraku nakon što su fotografije s označenim mjestima postavljene na Facebook.

- Prije no što fotografiji dodaju mjesto, vojnici trebaju stati i upitati se: "Tko zapravo mora znati informaciju o lokaciji?" - rekao je narednik Dale Sweetnam iz odjela za internet i društvene mreže.

Velika Britanija svojim je vojnicima u operativnim zonama poput Afganistana već zabranila upotrebu naprednih telefona.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije