Kontrola

Toyota poziva hrvatske vozače na preventivni pregled vozila

toyota
AFP
26.01.2011.
u 18:39

Na preventivnu kontrolu vozila bit će pozvani vlasnici modela Avensis i Lexusa IS250

Nakon nedavnih problema s vozilima diljem svijeta Toyota je u Hrvatskoj, iako nije bilo sličnih kvarova na vozilima, odlučila pozvati vozače svojih vozila na sigurnosni preventivni pregled.

– Postoji mogućnost da u iznimno rijetkim situacijama procuri gorivo iz visokotlačne cijevi i pumpe goriva na modelima Toyota Avensis i Lexus IS 250 s benzinskim motorom. Stoga smo odlučili vozače pozvati na preventivni servisni pregled kako bismo spriječili mogući kvar – poručuju iz Toyote.

Napominju da se spomenuti kvar nije pojavio ni na jednom od 134.040 vozila, koliko ih je u Europi uključeno u pregled, te dodaju kako je dio vozila star i do 10 godina. Na području Republike Hrvatske na preventivni pregled u ovlaštene servise bit će pozvano 65 vlasnika Toyote Avensis i osam vlasnika Lexusa IS 250 kako bi vozila bila pregledana, a eventualna zamjena dijelova napravljena o trošku proizvođača.

– Kao i uvijek do sada, želimo odgovornim i beskompromisnim preventivnim pregledom potvrditi svoj status i zadržati povjerenje stranaka. Toyotina filozofija stavlja sigurnost i zadovoljstvo svojih stranaka na prvo mjesto, stoga i ovoga puta Toyota na transparentan način obavještava stranke o potencijalnim rizicima kako bi povjerenje u Toyotinu kvalitetu ostalo neupitno – poručuju iz kompanije.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
19:30 26.01.2011.

Izbor auta (kao osnovni uslov) Hrvati imaju veliki izbor mediteranskih odnosno kontinentalnih auta. Za sva druga auto izvan uzeg dijela hrvatskog podrucja kao i Toyotu moze se ocijeniti da auta nisu tehnicki prilagodljiva podrucju explatacije........

DU
Deleted user
12:10 27.01.2011.

Sorry, ali od kad vozim japance...vozim japance. I to nije tautologija. Doduše Mazdu, Toyota nije moj stil, ali ju cijenim. Jesu se moralno i svakojako potrošili, ali ovo je znak da ne planiraju to više ikada ponoviti. Živi bili pa vidjeli. Ja ostajem pri Mazdi, da ne bi neko reko da sam tojoćanin.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije