Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA TESTU

Elegantan karavan za obiteljski odlazak u prirodu

Opel Insignia
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/8
27.02.2016.
u 17:00

Opel Insignia Country Tourer od Sports Tourera preuzela je elegantne linije, masku hladnjaka i moderna LED dnevna svjetla

Karavanske izvedbe mnogih marki atraktivnošću se mogu mjeriti s limuzinama od kojih potječu. Time se može pohvaliti i karavanska Insignia, koja je u isprobanoj Country Tourer inačici još i podignuta (za 2 cm, na 15 cm) te obogaćena robusnim detaljima. Zaštitom donjeg dijela karoserije, zaštitama pragova i lukova blatobrana nadograđuje se na Sports Tourer, a pri tome Insignia Country Tourer nije izgubila na udobnosti i dinamici. Turbodizelski agregat od 170 konjskih snaga i sa 400 Nm - uparen s čvrstim i preciznim 6-stupanjskim ručnim mjenjačem - dobar je izbor. Radi uglađeno i tiho (za što zasluge idu i odličnoj zvučnoj izolaciji kabine), startan je i umjerene potrošnje. Tijekom testa u prosjeku nam je trošio 6,8 l/100 km.

Isprobana Insignia Country Tourer sa serijskim prednjim pogonom upravljiva je i predvidljiva, stabilna i u dinamičnijem ritmu. Zapravo, jedna je od automobila kojima bismo se sa zadovoljstvom uputili i na duže rute. S obzirom na podignutu podnicu i pojačane dijelove ovjesa, Insignia Country Tourer odlično se drži i na grubljem makadamu.

Prostrani interijer zadržao je Opelove tradicionalne crte, a u testnom je primjerku opremljen svim mogućim ‘dizalicama’ sigurnosti i komfora. Uz veliku instrumentnu ploču, centralno mjesto zauzima 8-inčni dodirni zaslon sustava za informiranje i zabavu, dopunjen kontrolama na upravljaču. Prtljažni prostor pažnju plijeni prostranošću (540 do 1530 litara), ali i prilagodljivošću. Stražnja sjedala preklopiva su u omjeru 60:40. Duboko otvaranje poklopca prtljažnika i nizak prag prtljažnika olakšavaju utovar. Vrata prtljažnika otvaraju se i zatvaraju električnim putem (opcija). Osnovna karavanska Insignia stoji od 192.500 kn.

>> Karavanska verzija korejske krstarice konkurirat će Passat Variantu

>> Karavan s novim turbobenzincem od 170 KS za 234.990 kuna

Komentara 3

ZV
Zvolen3
22:12 27.02.2016.

Nikada Opel nece napraviti allroad automobil - nikada !

Avatar HajdukLika
HajdukLika
09:21 28.02.2016.

Pretežak, tijesan (posebno na stražnjim sjedalima), izdržljivi ali zastarjeli i prežedni motori ...

BU
bugatti
20:38 27.02.2016.

Naravno ovakav automobil mora imati pogon 4x4 jer je pre tezak i ne upravljiv na tezoj podlozi a za blato i snijeg neupotrebljiv !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije