Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbog poreza

Suosnivač Facebooka Saverin odrekao se državljanstva SAD-a

facebook
AFP
11.05.2012.
u 21:44

Saverinov udio u kompaniji je oko 4 posto, a Iako je rodom iz Brazila, uzet će singapursko državljanstvo.

Još prije stavljanja u prodaju dionica Facebooka, jedan od njezinih suosinvača, Eduardo Saverin, odrekao se državljanstva SAD-a i to najvjerojatnije, kako se nagađa, kako bi izbjegao plaćanje poreza, piše Bloomberg. Saverinov udio u kompaniji je oko 4 posto, a državljanstvo koje će uzeti će biti singapursko.

- Eduardo se nedavno preselio u Singapur i tamo planira nastaviti živjeti - kazao je njegov glasnogovornik Tom Goodman i dodao kako je postupak pokrenut još u rujnu prošle godine. Saverin je rodom iz Brazila, a u SAD je došao 1992 godine dok je 1998 postao njezin državljanin.

Komentara 1

OB
-obrisani-
10:32 12.05.2012.

pa osnivaci fejzbuka nisu ni on ni zukerberger vec dva brata koja su sa njima studitrali, oni su imali ideju ali je nisu znali iskoristiti-dokaz tome je taj sto je sud odlucio da za kradju te ideje zukerberger plati braci 10 milijuna$, sta je on i napravio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije