Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UDAR PO DŽEPU

Ovo se neće svidjeti vlasnicima SUV-ova: Njemački grad slijedi primjer iz Pariza

Ilustracija
Davor Puklavec/PIXSELL
17.02.2024.
u 12:49

Naknade za godišnje karte bile su do nedavno pod saveznom vladom, no to je sada u nadležnosti na savezne države. Vlastitom državnom uredbom Rhineland-Pfalz je sada omogućio općinama da izdaju vlastite propise o naknadama što gradska uprava Koblenza sada koristi

Parižani su nedavno na referendumu izglasali veće cijene parkinga za SUV vozila. Tako će vlasnici SUV-ova od rujna plaćati 18 eura po satu za svoje limene ljubimce. No, čini se da neće ostati jedini i da će i drugi gradovi krenuti tim putem. Njemačke ekološke udruge pozdravljaju ovu odluku te pozivaju na slične akcije u njemačkim gradovima.

Koblenz od ožujka diže cijene parkiranja za sve automobile, no vlasnici automobila koji zauzimaju puno mjesta morat će plaćati još više. Trenutno vozači plaćaju 30,70 eura za godišnju parkirnu kartu. Od ožujka se uvodi osnovni iznos od 23,40 eura godišnje koji će se množiti varijabilnim faktorom na temelju dimenzija vozila. Vozači bi tada trebali plaćati najmanje 100 eura godišnje po parkirnom mjestu stanara. No, vozite li primjerice VW Tiguan, popularni SUV, tada ćete plaćati 197,23 eura godišnje.

VEZANI ČLANCI

Naknade za godišnje karte bile su do nedavno pod saveznom vladom, no to je sada u nadležnosti na savezne države. Vlastitom državnom uredbom Rhineland-Pfalz je sada omogućio općinama da izdaju vlastite propise o naknadama što gradska uprava Koblenza sada koristi, piše Focus.

GALERIJA Mercedes se zabio u kuću, ljude vatrogasci izvlačili iz smrskanog automobila

Ilustracija
1/12

Ovisno o modelu automobila naknade mogu jako varirati. Smart ForTwo vlasnika će koštati 104,87 eura godišnje, odnosno manje od 9 eura mjesečno. Vlasnici popularnih Golfova ubuduće će plaćati 179,12 eura godišnje.

VIDEO Velika noćna policijska potjera u Zagrebu: Za crvenim autom jurilo 10-ak vozila

Komentara 2

XM
Xman
19:18 17.02.2024.

Neko sjedi i prima platu da osmisli kako ce gradjane oderati na necemu.Pa dokle vise.

Avatar Diktatura pederijata
Diktatura pederijata
14:15 17.02.2024.

Tipične ljevičarske akcije od kojih je normalnim ljudima muka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije