Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tehnika

Opel do 2016. mijenja 80 posto svojih motora

opel motor
Opel
26.04.2013.
u 17:55

Proizvođač iz Rüsselsheima do 2016. predstavit će 13 novih motora i tri mjenjača

Opel je u pravoj inženjerskoj invaziji, do 2016. godine planira lansirati tri nove obitelji pogonskih strojeva s čak 13 motora, čime će obnoviti 80 posto ponude svojih agregata. Proizvođač iz Rüsselsheima predstavit će i niz novih prijenosnih sustava. Za sada su predstavljeni novi 1,6-litreni benzinski i dizelski motori, a razvijaju se i novi 6-stupanjski ručni mjenjač, 5-stupanjski automatizirani ručni mjenjač za Adama i Corsu te 8-stupanjski automatski mjenjač. Novi 1,6-litreni 4-cilindrični turbobenzinci s izravnim ubrizgavanjem (SIDI - Spark Ignition Direct Injection) dolaze u dvije verzije, sa 170 i 280 Nm okretnog momenta i 200 KS i 300 Nm okretnog momenta.

U odnosu na prethodne Opelove 1,6 turbomotore, emisija CO2 i potrošnja goriva 13 posto su manja, dok su najveća snaga i okretni momenat povećani do 30 posto. Vrhunska elastičnost izvedbe Eco Turbo (SA 170 KS) očituje se u 20 posto boljem ubrzanju od 80 do 120 km/h u 5. stupnju prijenosa. Taj je motor već u ponudi, a premijeru ima u novom Opelovu kabrioletu Cascadi.

U Zafiri Tourer ovoga će ljeta biti predstavljen novi 1,6 turbodizelaš CDTI, koji će biti ponuđen u više razina snage, a postupno će zamijeniti 1,7 i 2-litrene dizelaše. Potpuno aluminijski motor najprije dolazi sa 136 KS. U Zafiri Tourer će ispuštati samo 109 g CO2/km.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije