Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOOGLE CARDBOARD

Nemate novca za Oculus Rift? Napravite svoj uređaj od kartona!

Cardboard
Foto: Google
1/2
26.06.2014.
u 13:54

Google je predstavio projekt Cardboard koji svakome omogućuje izradu uređaja za virtualnu stvarnost

U posljednjih nekoliko godina zabilježen je veliki napredak na polju virtualne stvarnosti, no autorima aplikacija za to je i dalje potreban skup hardver. Za sve one koji si ne mogu priuštiti Oculus Rift Google je na svojoj konferenciji I/O u San Franciscu predstavio projekt Cardboard (karton) koji omogućuje svakome da pomoću nekoliko jeftinih materijala i pametnog telefona s Androidom napravi vlastiti uređaj za virtualnu stvarnost.

"Želimo da svi iskuse virtualnu stvarnost na jednostavan, zabavan i jeftin način. To je cilj projekta Cardboard", stoji na službenoj stranici projekta.

Google je developerima na konferenciji predstavio gotov proizvod, no uređaj možete izraditi i sami. Potrebni su vam komad kartona, leće, magneti, čičak, gumena traka i smartphone, a detaljnije upute možete pronaći ovdje. Potpuno kompatibilni smartphonei su Google Nexus 4 i 5, Moto X, Samsung Galaxy S4 i S5 te originalni Galaxy Nexus, djelomično kompatibilni su HTC One, Motorola Moto G i Galaxy S3, no Google kaže da Cardboard radi s većinom modernih smartphonea s Androidom (4,2 ili noviji). Kako bi sve funkcioniralo morate uključiti NFC i instalirati pripadajuću aplikaciju.

 

>> Facebook kupuje Oculus Rift za 2 milijarde dolara

>> Oculus - platforma budućnosti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije