Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZMJENE ZAKONA

Mladi opet mogu voziti automobile iznad 80 kW

Auto škola
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
20.05.2015.
u 07:45

Očekuje se da će izmjene Zakona stupiti na snagu početkom lipnja ove godine

Sabor bi ovaj ili sljedeći tjedan trebao usvojiti izmjene i dopune Zakona o sigurnosti prometa na cestama kojima će se ukinuti ograničenje da mladi vozači (do 24 godine) ne smiju voziti automobile snage veće od 80 kW.

Hrvatska mora izbaciti tu odredbu iz zakona zbog prilagodbe propisima Europske unije.

Očekuje se da će izmjene Zakona stupiti na snagu početkom lipnja ove godine odmah nakon što ih Sabor prihvati i kad se izmjene i dopune objave u Narodnim novinama.

>> U Francuskoj za volanom legalno već od 14. godine, u Irskoj od 17.

>> Mladi vozači mogu voziti kamion sa 400, ali ne smiju auto sa 120 KS

Komentara 7

MI
mismis
09:48 20.05.2015.

ajde super. meni taj zakon nije imao smisla od pocetka. znaci neko polozi vozacki s 18 godina i mora vozit takav slabiji auto, a onaj koji je polozio s 24 nema takvih problema iako ima manje iskustva od covjeka koji je s 18, 19 polozio i vozi vec 2 godine. ma bravo. ak su vec htjeli uvesti kakve zabrane radi "sigurnosti" trebali su uvesti odredbu po kojoj nitko s ispod npr 5 godina iskustva ne moze voziti jaci auto.

ZA
zambezi
09:40 20.05.2015.

Isto bi trebalo ucinit sa kategorijama za motocikle,a ne da tri puta placate za istu kategoriju. Ako kao punoljetan odgovara za sve sto napravi u zivotu,tako i za voznju vrijedi. A policija neka kaznjava divljanje i brzu voznju . I sa autom slabijim od 80 kw mozes divljat i vozit 200 kroz naselje.

Avatar Milokliz
Milokliz
12:16 20.05.2015.

Pa neka, budalesina može skriviti nesreću i sa biciklom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije