Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mark Zuckerberg

Prvi čovjek Facebooka uspavao publiku Barcelone

Mark Zuckerberg
Foto: Reuters/PIXSELL
09.03.2015.
u 16:51

U Barceloni se ove godine na MWC-u okupilo čak 90.000 poslovnjaka, što visokog što srednjeg manadžmenta i novinara

Barcelonski sajam mobilne industrije posebna je manifestacija u poslovnom svijetu. Osim predstavljanja novih mobitela tu se brusi strategija, određuju trendovi i, naravno, sklapaju poslovi. Važno je biti u Barceloni tijekom MWC-a jer je ona prava i relevantna pozornica za prezentaciju noviteta i ideja te razno lobiranje.

Ove godine europski telekom lideri iskoristili su Barcelonu da ponove svoje stavove o regulativi i neutralnosti interneta. Za razliku od američkih i azijskih telekoma, europski muku muče s padom prihoda, koji nije samo odraz krize nego i regulative. Europske telekome najviše bole takozvani OTT igrači odnosno svi oni koji koriste infrastrukturu za plasiranje svojih usluga, poput YouTubea i Facebooka, pri tome ne sudjelujući u infrastrukturnim investicijama.

Stoga je Mark Zuckerberg, kao prvi čovjek Facebooka, došao na "neprijateljsko" tlo. No, iako je imao jedno od najvažnijih i najiščekivanijih predavanja, barem javno, nije se oglasio o vrućim pitanjima, a osim "neplaćanja poreza" Europljani mu spočitavaju i kršenje pravila privatnosti. Ipak, Zuckerberg je došao samo u misiju "povezivanja svijeta" i svoje internet.org koju predvodi. Istina, legitiman razlog, no sudeći po slušateljima koji su odustali u pola predavanja ili pak kunjali na stolcima, bilo je više nego dosadno. Zuckerberg je ponovno nagovarao telekome da se više uključe i pridonesu povezivanju svijeta internetom te Facebooku dopuste da bude besplatna aplikacija jer, kaže, upravo Facebook potiče mnoge da i ostanu na internetu.

>> Svi žele prvi pametni sat koji izgleda kao da je 'obični'

>> Samsung Galaxy S6 Edge najbolji novi uređaj na MWC-u

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije