Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povećana količina kiseline

Kupci, oprez! Opozvane popularne sjemenke, provjerite imate li ih kod kuće

Grgo Jelavic/PIXSELL/Ilustracija
20.12.2023.
u 17:36

Proizvod je opozvan jer nije u skladu sa uredbama Europske komisije i Europske agencije za sigurnost hrana o najvećim dopuštenim količinama određenih kontaminanata u hrani

Državni inspektorat opozvao je proizvod Lan sjemenke, proizvođača Natura u pakiranju od 150 grama zbog povećane količine cijanovodične kiseline u proizvodu, izvijestila je u srijedu Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH).

Lan sjemenke, 150 grama Natura na tržište stavlja Marijan voće. nose LOT broj 228LP4 i oznaku najbolje upotrijebiti do 16.11.2024. Obavijest o opozivu odnosi se isključivo na taj proizvod.

Proizvod je opozvan jer nije u skladu sa uredbama Europske komisije i Europske agencije za sigurnost hrana o najvećim dopuštenim količinama određenih kontaminanata u hrani. No, opozvani proizvod ne predstavlja zdravstveni rizik za potrošače ako se termički obradi.

VEZANI ČLANCI:

VIDEO Blagdanska groznica u Zagrebu: Velike gužve u pješačkoj zoni u centra grada, na cestama isto kaos

 

Komentara 2

Avatar Cera
Cera
18:56 20.12.2023.

vjerojatno je premalo zagađena pa treba pojačati.....

Avatar Cro-Wolf
Cro-Wolf
18:20 20.12.2023.

Meni je bilo dobro uz sarmu, niti se ne osjeti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije