Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EuroNCAP

Kodiaq i Mini najbolji, Swiftu tri zvjezdice

Suzuki Swift
Foto: EuroNCAP
06.06.2017.
u 08:21

Nissan Micra uz standardnu je opremu ocijenjena s četiri EuroNCAP zvjezdice, a uz raskošniji sigurnosni paket s maksimalnih pet zvjezdica

Europski program ocjenjivanja sigurnosti novih automobila (EuroNCAP) ocijenio je sigurnost četiri nova automobila koja su stigla na tržište.

Očekivano, veliki Škodin SUV Kodiaq, koji je nedavno stigao i na hrvatsko tržište po početnoj cijeni od 176.477 kuna za benzinski 1,4 TSI sa 125 KS, dobio je maksimalnih pet zvjezdica na testu sa standardnom opremom.

Za sigurnost odraslih dobio je 92 posto bodova, za sigurnost djece 77%, pješaka 71% te za ugrađene sigurnosne sustave 54% bodova. Upravo su sigurnosni sustavi - otkad su postali jedan od kriterija - podignuli ljestvicu u ocjenjivanju sigurnosti automobila.

Bolji uz sigurnosne sustave

Zbog toga manji auti koji u serijskoj opremi nude manje sigurnosne opreme na EuroNCAP testiranja daju automobile sa standardnom sigurnosnom opremom, ali po novom i automobile s proširenom sigurnosnom opremom tzv. safety packom.

Tako je Nissanova Micra koja je upravo stigla na naše tržište po početnoj cijeni od 102.257 kuna uz safety pack ocjenjena s pet zvjezdica, s boljim pojedinačnim ocjenama čak i od Škode Kodiaq (91%, 79%, 79%, 72%), a sa standardnom opremom ima četiri zvjezdice jer je iz sigurnosnih sustava dobila 49% bodova.

Suzuki Swift 3 i 4 zvjezdice

Još jedan novitet u Hrvatskoj japanski je gradski mališan Suzuki Swift, čija je početna cijena 89.164 kune. Uz standardnu opremu dobio je svega tri zvjezdice zbog samo 25% bodova prema kriteriju sigurnosnih sustava. Sa safety packom bodovi za sigurnosne sustave dosegnuli su 44% pa mu je ukupna ocjena četiri EuroNCAP sigurnosne zvjezdice.

Novi Mini Countryman očekivano je dobio pet zvjezdica već sa standardnom sigurnosnom opremom (90% bodova za sigurnost odraslih, 80% za sigurnost djece, 64% za sigurnost pješaka, 51% za sigurnosne sustave).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije