Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aura hd

Kobo predstavio čitač e-knjiga s ekranom visoke rezolucije

Željko Kerum
Foto: Luka Klun
1/2
16.04.2013.
u 09:56

Aura HD ima rezoluciju od 265 piksela po inču, čime je prestigla Amazonovu uspješnicu Kindle Paperwhite

Kobo je predstavio čitač e-knjiga s ekranom visoke definicije od 6,8 inča, prenosi BBC. Aura HD ima rezoluciju od 265 piksela po inču, čime je prestigla Amazonovu uspješnicu Kindle Paperwhite, koja ima 212 piksela po inču i ekran od 6 inča.

Predstavljanje dolazi u vrijeme odlične prodaje čitača e-knjiga, no neki analitičari tvrde da je prodaja crno-bijelih čitača počela padati. Kanadski Kobo, koji je od 2011. godine u vlasništvu japanskom Rakutena, zasad nema tih problema - raste puno brže od konkurencije i drugi je na svjetskom tržištu, otkrio je glavni izvršni direktor Michael Serbinis.

Aura HD ovaj mjesec ide u prodaju u Sjevernoj Americi i Velikoj Britaniji, a na druga tržišta doći će u svibnju. S predloženom cijenom od 140 funti (1250 kuna) skuplji je od Kindle Paperwhitea i Barnes & Nobleova Nook Simple Toucha, a i malo je teži. Međutim, ureddnik magazina Bookseller Philip Jones misli da bi mogao naći užu publiku.

>> Na Amazonu digitalne knjige prodavanije od tiskanih

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije