Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Samsungov natječaj

Infinum za najbolju 'bada' aplikaciju osvojio 100.000 dolara

'infinium'
''
08.12.2010.
u 20:00

Pobjeda aplikacije badaSports na Samsungovu natječaju za izradu mobilnih aplikacija među 90 konkurentskih aplikacija.

Pobjeda aplikacije badaSports na Samsungovu natječaju za izradu mobilnih aplikacija hrvatskoj tvrtki Infinum donijela je 100.000 američkih dolara. Nagrada je to za pobjedu u jednoj od osam kategorija koja je uslijedila nakon ulaska Infinumove aplikacije među 90 finalista natječaja za razvoj aplikacija na Samsungovu operativnom sustavu bada. Tvrtka na čijem su čelu dvadesetpetogodišnjaci Tomislav Car i Matej Špoler osnovana je još 2005., a ove je godine zabilježila niz uspjeha na nacionalnoj razini – jedna od njihovih aplikacija pobijedila je na android@vidi natječaju, a njihove aplikacije osvojile su nagrade i na T-mobileovu i Vipnetovu natječaju.

– Novac osvojen u ovom natječaju planiramo utrošiti u daljnji razvoj i rast tvrtke te ga doživljavamo kao vrstu venture capitala koju smo dobili a da se nismo morali ničega odreći – rekao je suosnivač Infinuma Matej Špoler, koji je objasnio kako je Infinum osnovan zahvaljujući početnom kapitalu koji su još 2003. godine zaradili projektom mobyMAP za Vipnet, u vrijeme dok su bili osamnaestogodišnjaci.

Osim po sudjelovanju na natječajima, Infinum je u web krugovima poznat po suorganizaciji događanja Mobile Monday i konferencije IT Showoff, zahvaljujući čemu je Tomislav Car nedavno postao i dopredsjednik udruženja za informacijske tehnologije pri Hrvatskoj gospodarskoj komori.

 

Komentara 1

HO
horton
00:29 09.12.2010.

Bravo :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije