Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon 10 godina

Facebook napravio malu promjenu. Jeste li primijetili razliku?

Facebook
Foto: Reuters/PIXSELL
03.07.2015.
u 17:15

Facebookov kreativni direktor Josh Higgins izjavio je da je kompanija odlučila promijeniti logo kako bi djelovao prijateljski i pristupačno

Jedna od najpopularnijih društvenih mreža Facebook odnedavno ima novi logo.

Zbog minimalnih izmjena promjenu je gotovo nemoguće uočiti na prvu.  Riječ je, naime, o gotovo neprimjetnim izmjenama fonta zbog koje su slova nešto tanja nego prije, a najveća razlika može se vidjeti u drugom slovu naziva, slovu A

Facebook je svoj originalni logo predstavio 2005. godine i od tada se nisu  radile nikakve preinake sve do sada kada je nakon deset godina uprava se odlučila na redizajn postojećeg loga. 

Facebookov kreativni direktor Josh Higgins izjavio je da je kompanija odlučila promijeniti logo kako bi djelovao prijateljski i pristupačno. Uz Higginsa na izradi novog dizajna sudjelovao je i Ericom Olsonom iz Process Type Foundryja.

- Nakon što smo istražili sve opcije, zaključili smo da je dovoljan samo redizajn, a ne potpuno novi dizajn - kazao je Higgins. 

Novi logo prvi je na svom Twitteru predstavio Facebookov produkt dizajner Christophe Tauziet.

>>Facebook prijeti YouTubeu - korisnicima će plaćati za video-snimke

>>Facebook predstavio zasebnu aplikaciju za dijeljenje fotki

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije