Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA TESTU

Zavodnica s dinamičnim i štedljivim dizelskim motorom

Alfa Romeo Giulietta
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/4
06.04.2014.
u 17:00

Može li Alfa Romeo pružiti “cuore sportivo” doživljaj vožnje s malim dizelašem? Može, a pritom se vozite i uz prosječnih 6 l/100 km

Giulietta kao prava zavodnica privlači pažnju gdje god se pojavi. Dokaz je to da Talijani nisu pogriješili odlukom da samo minimalno, gotovo neprimjetno redizajniraju svoj kompakt. Bitnija činjenica je manja cijena dizelskih verzija, pa tako i naše testne s 1,6-litrenim JTD turbodizelašem od 105 KS, koji je sasvim dovoljan za “cuore sportivo” doživljaj.

Pogotovo kada se vozite u dynamic modu, jednom od tri moda rada Alfinog DNA sustava (dynamic-normal-all weather), u kojem je okretni moment od 320 Nm dostupan u cjelosti, upravljač je krući, ovjes tvrđi, a ESP djeluje sportskije.

Time se otkriva Alfino sportsko srce, bez obzira na mali dizelski motor. Performanse su solidne, do stotke sprinta za 11,3 s, a najveća brzina je 185 km/h. Ali, užitak za volanom - kojem pridonosi i precizan 6-stupanjski ručni mjenjač - prisutan je u svim režimima vožnje. A sve to uz razumnu potrošnju. Prosječno smo trošili 6,1 l/100 km, dok u gradu možete računati s potrošnjom do sedam litara na 100 km.

Udobna sjedala koja dobro drže tijelo, fini materijali i završna izrada dominiraju zgodnom unutrašnjošću. Novost je serijski Uconnect multimedijski sustav sa 5-inčnim zaslonom osjetljivim na dodir. Zbog malog ispusta CO2 od 104 g/km trošarina je manja od 10.000 kn, a ukupna cijena sa solidnom početnom opremom Impression - kojoj nedostaje tek par sitnica poput kožom obloženog volana - je 151.454 kn. Testnom primjerku su dodani alu naplatci (3990 kn) i metalik boja (2622 kn).

>> Dizelska Giulietta ruši mit o (pre)skupoj Alfi

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije