Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORTAGE NA TESTU

Uz bok najboljim SUV kompaktima

Kia Sportage
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/9
03.06.2016.
u 17:00

Kvaliteta košta, pa tako top model Sportagea stoji nemalih 332.990 kuna, ali za početni benzinac sa 132 KS treba izdvojiti 166.999 kuna

Sportage je najprodavanija Kia u Europi, a četvrta generacija je napravila velik iskorak. Ne toliko dizajnerski, jer se temelji na vrlo uspješnom prethodniku, ali je prostranija i kvalitetnije izrađena. U unutrašnjosti je - barem u našem testnom automobilu, doduše top modelu s najjačim 2-litrenim CRDI motorom od 184 KS uparenim sa 6-stupanjskim automatskim mjenjačem i AWD pogonom na sva četiri kotača te najjačim paketom opreme GT-Line - na razini najboljih u klasi. Rijetko koji konkurent u klasi nudi tako snažan motor. Do stotke 1,7 t mase potjera za 11,6 s, a najveća brzina mu je 195 km/h.

Vožnja je zahvaljujući jakom motoru i izuzetno glatkom mjenjaču vrlo ugodna i komforna, a pomoću Drive select sustava vozač može odabrati i dinamičniji mod. Pogon na sva četiri kotača omogućuje i vrlo solidne off-road performanse, ali ovako opremljen Sportage prije svega je namijenjen krstarenju cestom. Prosječna potrošnja nam je na testu iznosila 8,1 l/100 km. Na otvorenoj cesti je oko 7 l/100 km, dok u gradu treba računati na oko 9 l/100 km.

Sportage je sada dug 448 centimetara, s 267 cm međuosovinskog razmaka, a povećanjem dimenzija najviše su profitirali putnici na stražnjoj klupi. Prtljažnik može primiti 500 litara.

Foto: Jurica Galoić/Pixsell

Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

GT Line paket opreme između ostalog uključuje kožom presvučena sjedala, sustav Drive Mode Select, sportski 3-kraki kožni upravljač, aluminijske sportske pedale, 19’’ aluminijske naplatke, JBL premium ozvučenje...

Zbilja nudi mnogo, stoga ne čudi cijena od 332.990 kuna, a prihvatljivije verzije Sportagea kreću od 166.999 kuna, koliko treba izdvojiti za početnu benzinsku verziju sa 132 konjske snage.

>> Sportski coupé s genima grubijana

>> Još luksuznija i robusnija Kia Sportage, početni benzinac 166.990 kuna

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije