Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRASH TEST

Captur i Trax dobili najvišu ocjenu za sigurnost

'Capture02_nnn_aut_290513'
EuroNCAP
04.06.2013.
u 14:59

Sandero je prva Dacia koja je dobila četiri zvjezdice na EuroNCAP-u, dok je Nissan NV200 ocjenjen s tri zvjezdice

Europski program ocjenjivanja novih automobila (EuroNCAP) iscrpnom testiranju je podvrgnuo četiri nova automobila. Novi predstavnici crossover segmenta Renault Captur i Chevrolet Trax očekivano su ocijenjeni s najviših pet zvjezdica. Uostalom, predstavnici te klase se jednim dijelom i kupuju zbog sigurnosti.

Chevrolet Trax dobio je izvrsnih 94 posto bodova u kategoriji zaštite odraslih putnika, 85% za zaštitu djece, 64% za zaštitu pješaka i 81% za sigurnosne sustave integrirane u automobil. Između ostaloga, Trax je dobio i maksimalan broj bodova u testu bočnog sudara. Captur je ostvario ukupni rezultat od 80,5 posto i time postao petnaesti Renaultov model s maksimalnih pet zvjezdica. Najbolje je ocijenjena zaštita odraslih sa 88%, ali blizu je i dječja sa 79%, dok su sigurnosni sustavi na 81%. Sigurnost pješaka je ocijenjena sa 61%

Da se isplati ulagati u sigurnost pokazuje i rezultat Dacije Sandero. Novi je Sandero prva Dacija sa četiri zvjezdice na EuroNCAP testiranju. Podsjećamo, i robusniji Duster i veći obiteljski Lodgy ocijenjeni su sa samo tri zvjezdice. Sandero je bolje ocjene za sigurnost između ostalog dobio zbog serijskog ESP sustava te limitatora brzine. Sa 80% zaštite odraslih i 79% zaštite djece Sandero je blizu najboljima, ali zaostaje prije svega po ugrađenim sigurnosnim sustavima (55%) te zaštitom pješaka (57%).

Nissanov dostavnjak NV200, koji dolazi i u putničkoj izvedbi, zaradio je samo tri zvjezdice na ovom testiranju.

>> Urbani križanac za aktivne ljude i mlade obitelji od 101.900 kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije