Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMAŠAJI

Bugatti Veyron i Smart ForTwo najveći gubitaši među autima

bugatti veyron
Foto: Bugatti
1/3
27.09.2013.
u 17:35

Britanska tvrtka Bernstein Research procijenila je da je Smart ForTwo Mercedesu odnio 2,82 milijarde funti

Što je zajedničko Smart ForTwou i Bugatti Veyronu? Ova dva potpuno različita automobila na vrhu su popisa automobila koji su svojim proizvođačima u posljednje vrijeme donijeli najveće gubitke.

Kako prenosi Autocar, britanska tvrtka Bernstein Research procijenila je da je Smart ForTwo Mercedesu odnio 2,82 milijarde funti. Na popisu automobila koji su proizvođačima ukupno donijeli najveće gubitke slijede Fiat Stilo (1,77 milijardi funti), VW Phaeton (1,68 milijardi), Peugeot 1007 (1,59 milijardi)... Prvi na popisu najvećih gubitaša po primjerku je Bugatti Veyron sa 3,887.051 funtom po primjerku. Slijede VW Phaeton (23,655 funti), Renault Vel Satis (15,751 funti), Peugeot 1007 (12,947)...

Zašto su ovi automobili bili tako neuspješni? Stilo, Renault Laguna, Peugeot 1007 i Jaguar X-type, procjenjuju analitičari Bernsteina, primjeri su automobila koji su promašili ciljana tržišta i bitno podbacili što se procjene prodaje tiče. S druge strane, auti poput Veyrona i Phaetona možda su financijski neuspješni, no riječ je o modelima kojima je Volkswagen htio pokazati najnovija tehnološka postignuća i podići ugled tvrtke. Razvoj Phaetona osobno je poticao moćni VW-ov predsjednik Ferdinand Piech, pa je financijski uspjeh bio u drugom planu.

>> U godini bijede Hrvati kupili 2575 luksuznih vozila!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije