Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEST: DACIA LODGY

Živahan obiteljski sedmerosjed po još uvijek diskontnoj cijeni

dacia lodgy (1)
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/7
08.06.2013.
u 12:00

S turbobenzincem od 115 KS i opremom koja uključuje navigaciju Lodgy je vrlo poželjan obiteljski auto

Prostrani sedmerosjed s modernim turbobenzincem od 115 KS i multimedijalnim sustavom s navigacijom za 120.000 kuna? Da, to za ovu diskontnu cijenu nudi Dacia, čija je deviza do sada bila \"puno lima za malo novca\", ali i to se polako mijenja jer sada rumunjski proizvođač u francuskom vlasništvu nudi mnogo više, sve moderne sustave i motore kao i očinski Renault.

Potrošnja oko osam litara

Štoviše, za volanom ovog monovolumena smo doista uživali. Mali turbobenzinski 1,2-litreni motor je vrlo agilan, do stotke dolazi za 10,6 sekundi a hvata 180 km/h. Razvija 115 KS pri 4500 o/min i 190 Nm pri 2000 o/min. Pri tome nije ni previše rastrošan, može se bez previše štednje voziti uz prosječnu potrošnju od oko 8 l/100 km. Dakako, ona raste ako se auto optereti ili ako se jako stišće papučica gasa.

Sa 4,5 metra dužine i jednovolumenskom konstrukcijom Lodgy je u kabini prostran, a komfor imaju i putnici u trećem redu.

Cijena 125.780 kuna

Dakako, onda ne možete računati na inače golem prtljažnik. Kad se izvade sjedala iz trećeg reda Lodgy nudi čak 827 litara, a može se proširiti do 2617 l. Kao minus izdvajamo samo tri osvojene zvjezdice na EuroNCAP testiranju, što se smatra slabijim rezultatom za automobil koji želi biti obiteljski. Druga stvar je zaista malo korisnih pretinaca u kabini, a upravo je to vrlina jednovolumena. No, Dacia nudi mnogo za uloženi novac i jedan je od poželjnih auta ako trebate više od pet sjedala. S najjačom opremom Laureate stoji 117.900 kuna, a s dodatnom opremom mu je cijena 125.780 kuna.

>> Bogati obiteljski centimetri za relativno malo novca

>> Dacia Lodgy - Dimenzijom u višem segmentu, cijenom u nižem

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije