Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dizajn automobila

Vikend konferencija o Auto® 2012. od 4. do 6. svibnja u Zagrebu

AUTOR (1)
Foto: Daniele Madia
1/8
02.05.2012.
u 17:20

Najveća konferencija o dizajnu automobila u Europi od 2009. i najvažniji događaj posvećen produkt-dizajnu u Hrvatskoj

Na Auto® konferenciji o dizajnu automobila koje se održava ovoga vikenda od 4. do 6. svibnja., široj javnosti pružit će se jedinstvena prilika da upozna kreativce koji potpisuju oblikovanje nekih od najinovativnijih vozila današnjice. Riječ je o najvećoj konferenciji o dizajnu automobila u Europi od 2009.

Uz uvid u zahtjevnost discipline kao što je produkt-dizajn, posjetitelji će upoznati hrvatske, ali i renomirane svjetske dizajnere omiljenih limenih ljubimaca. Uz Adriana Mudrog, dizajnera Rimac Concept_Onea, prvog hrvatskog sportskog električnog koncepta i Daria Dropučića koji će voditi radionicu modeliranja u glini, gostovat će britanski dizajneri Peter Stevens i Chris Longmore. Stevens je suosnivač jednog od najprestižnijih studija za dizajn automobila na svijetu, pri Royal College of Art i dizajner legendarnog McLarena F1. Longmore je najpoznatiji kao dizajner Lightning GT-a, električnog sportskog koncepta.

Talijan Carlo Gaino govoriti će o dizajnu trkaćih automobila koji su mu specijalnost, a Alessio Minchella o novoj školi za dizajn koja se upravo otvara u Torinu. Mlada makedonska dizajnerica Elena Ristančevska iz prve će ruke opisati kako nastaje interijer Mercedesa jer je upravo završila praksu u njihovu studiju za dizajn.

Sva događanja održat će se u prostorijama Zagrebačkog plesnog centra u Ilici 10, a ulaz je besplatan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije