Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Popis stvari koje se najčešće gube

Hrvati u Uberu najčešće zaboravljaju mobitele, novčanike i ključeve

Donosimo vam popis stvari koje ljudi najčešće gube u Uberu
Foto: Toby Melville/REUTERS/PIXSELL
19.03.2018.
u 20:01

Jedan je korisnik u Hrvatskoj uspio zaboraviti nešto u Uberu čak 11 puta, u Ujedinjenom Kraljevstvu 19 puta, no rekord drži korisnik iz Brazila kome je to uspjelo čak 27 puta

Uber je predstavio popis izgubljenih i nađenih stvari (Lost & Found Indeks), na kojem se nalaze najčešće, ali i najzanimljivije stvari koje su korisnici Ubera u Europi zaboravljali u Uberovim vozilima u protekloj godini (od ožujka 2017. godine do ožujka 2018.). Na popisu se našlo zaista svega - od vjenčanica i vjenčanog prstenja do ukulela i umjetnih zubala.

Kako i što zaboravljaju Hrvati?

U Hrvatskoj korisnici u Uberovim vozilima najčešće ostavljaju mobitele, novčanike, ključeve, odjevne predmete i naočale. Korisnici u Zagrebu najčešće zaboravljaju i prijavljuju stvari subotom, a u Splitu nedjeljom, dok je najviše prijava u Zagrebu bilo 17. prosinaca, a u Splitu 25. veljače. Jedan je korisnik u Hrvatskoj uspio zaboraviti svoju stvar u Uberu čak 11 puta, a Hrvati se nalaze na 4. mjestu zemalja s najmanje zaboravljivim osobama.

Što su sve Europljani zaboravljali u 2017. godini?

Uberovi korisnici u europskim gradovima najčešće su iza sebe u vozilima ostavljali mobitele, novčanike i ključeve od automobila i kuće, a na popisu se nalaze još i naočale, ruksaci te nakit. Predmete u automobilima najčešće su zaboravljali korisnici u Madridu, Varšavi i Lisabonu, a najrjeđe korisnici u Kijevu, Bukureštu i Dublinu. Popis pokazuje kako se stvari najčešće gube subotom i nedjeljom.

Kako prijaviti izgubljenu stvar u Uberu?

Idući put kada budete koristili Uber, svakako prije izlaska iz vozila provjerite imate li sve svoje stvari sa sobom kako se neki vaši predmeti ne bi našli na popisu za 2018. godinu. No, ako se to ipak dogodi te se idući dan probudite i shvatite da se nešto ostavili u Uberu, najbolji način za prijavu izgubljene stvari je da kontakrirate Uberovog partnera-vozača. Evo kako:

a. U aplikaciji odaberite rubriku Tvoje vožnje i odaberite vožnju tijekom koje ste nešto izgubili

b. Zatim kliknite na Izgubljeni predmeti i Javi se vozaču u slučaju gubitka predmeta

c. Na dnu ekrana upišite broj mobitela na koji želite da vas Uberov partner-vozač kontaktira

d. Ako ste izgubili mobitel, upišite broj od prijatelja

e. Nakon što potvrdite svoj broj, aplikacija će vas automatski spojiti s vašim vozačem

f.  Ako vam vozač potvrdi pronalazak vaše stvari, zajednički dogovorite vrijeme i mjesto na kojem će te preuzeti svoju stvar

g. Ako se vaš vozač ne javlja, ostavite detaljnu govornu poruku s opisom izgubljene stvari i na koji vas način vozač može naknadno kontaktirati

Komentara 1

MA
Mariolino
19:40 24.06.2019.

Mi smo zaboravili nešto u Uberu u koji smo sjeli na taxi stajalištu. Kako i gdje da to prijavimo? Čudno da ne postoji nikakav elefonski broj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije