Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za Model S

Tesla uveo autopilot, ali Musk upozorava: Ne puštajte upravljač

Tesla
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
15.10.2015.
u 15:27

Nova funkcija zasad je dostupna samo u SAD-u

Proizvođač automobila Tesla danas je uveo funkciju autopilota u novije verzije svoje limuzine Model S, prenosi Reuters. Nova funkcija zasad je dostupna za aute proizvedene nakon rujna prošle godine, i to samo u SAD-u, dok će europski i azijski vlasnici morati pričekati tjedan dana.

Šef Tesle Elon Musk rekao je da je sustav još uvijek u beti te da se vožnja bez ruku još uvijek ne preporučuje.

- U ovoj fazi posebno smo oprezni pa savjetujemo vozačima da za svaki slučaj drže ruke na upravljaču - rekao je Musk novinarima u sjedištu tvrtke u Silicijskoj dolini, dodajući da će kroz neko vrijeme vozači moći voziti i bez diranja upravljača.

Novinarima koji su isprobali Model S s novim sustavom na kontrolnoj se ploči pojavljivala obavijest "držite upravljač" kad su ga pustili. U Tesli kažu da će vozači u težim uvjetima čuti i zvučnu obavijest, a auto će usporiti i zaustaviti se ako se ogluše na nju. Musk je procijenio da će za do tri godine auti moći voziti ljude od kuće do posla, a da oni ništa ne moraju dirati, ali je rekao da bi se na odobrenje regulatora moglo čekati godinama.

>> Tesla predstavio svoj prvi SUV, Model X, sa 'sokolskim vratima'

>> Kakvo je to ubrzanje! Tesla je iznad klasične konkurencije. Vrhunac

Komentara 1

MB
mockin_bird
21:10 15.10.2015.

broj nesreća bi se drastično smanjio a auto industrija patila ...zamisli nema sudara ...nema kupovanja novih dijelova

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije