Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vlasnik razočaran

Svoju ukradenu bubu našao sprešanu kao staro željezo

buba
10.11.2012.
u 19:00

Kakva je to država koja omogućuje da se automobili prodaju i otkupljuju bez dokaza vlasništva?, pita se razočarani Ridzak

Slavna Volkswagenova buba koja je proputovala cijelu Europu u projektu Beetle Tour Europe (koji je i Večernji list medijski pratio) i na tom puta prošla 15.000 kilometara da nijednom nije stala, prije mjesec dana je ukradena. Vlasnik automobila Silvio Ridzak za pomoć u pronalaženju auta obratio se, osim policiji, i medijima. No, u međuvremenu je obaviješten da je njegova buba završila kao sekundarna sirovina u Italiji.

Dvije strane iste priče

– Policija mi je javila da je provjerom broja šasije utvrđeno da je auto sprešan u C.I.O.S-u isti taj dan, nekoliko sati nakon krađe – priča razočarani Ridzak pitajući se kako je moguće da se automobili otkupljuju od nepoznatih ljudi koji ne posjeduju nikakav dokaz o vlasništvu? Odgovor na to njegovo pitanje potražili smo u C.I.O.S.-u u kojem kažu:

– CE-ZA-R Centar za reciklažu d.o.o. ovlašteni je koncesionar za sakupljanje, obradu i uporabu otpadnih vozila koji vozila otkupljuje izravno od posjednika, ali i od ostalih pravnih osoba. U slučaju izravnog preuzimanja otpadnih vozila od posjednika, djelatnici CE-ZA-R-a provjeravaju dokumentaciju vozila i posjednika. No, kada je riječ o preuzimanju vozila od posrednika, CE-ZA-R ne može niti je obvezan provjeravati dokumentaciju inicijalnog vlasnika vozila. U takvim slučajevima, odgovornost identifikacije vlasnika odnosno vozila leži u pravnom subjektu koji je izravno preuzeo/otkupio vozilo od posjednika. Upravo je riječ o takvom slučaju - spomenuto vozilo nije od posjednika izravno preuzeo CE-ZA-R Centar za reciklažu, već ga je zaprimio od društva Noj produkt d.o.o.

No u MUP-u to demantiraju navodeći da su istragom utvrdili da je vozilo otuđio i u otpad prodao M. P. (podaci poznati redakciji), koji je krađu i priznao kao i činjenicu da je u otkupnoj stanici priložio svoju osobnu iskaznicu.

Sentimentalna vrijednost

Međutim, razrješenje ove priče nije donijelo utjehu Ridzaku koji kaže:

– Lopov je na mom autu zaradio nešto više od tisuću kuna, a meni šteta vjerojatno nikada neće biti nadoknađena, tim više što sam uz taj auto bio emotivno vezan jer sam njime prošao razne avanture.

Razočarani Silvio na kraju je pak samoinicijativno, s nekoliko prijatelja, proveo malu istragu kojom su utvrdili da se za automobile bez dokumenata dobiva 1,2 kune po kilogramu, odnosno 1,4 kune po kilogramu za vozila s dokumentima.

Komentara 1

Avatar dr. Evil
dr. Evil
10:05 13.11.2012.

tip je ekologiji i tebi napravio uslugu...više cvijeća manje smeća ;-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije