Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bavarska ljepotica

Serija 8 kandidat je za titulu najljepšeg kupea na svijetu

BMW Serije 8
Foto: BMW
1/8
26.06.2018.
u 08:51

Možemo samo reći da su naš Domagoj Đukec i njegova ekipa napravili odličan posao, jer BMW Serija 8 izgleda naprosto fenomenalno

Na Zagreb Auto Showu jedna je predserijska izvedba nove BMW-ove perjanice Serije 8 Coupe bila izložena iza pozornice, a imali su je prilike vidjeti samo sretnici, potencijalni kupci, ne i novinari. Prije toga smo u Ženevi izbliza vidjeli konceptni model koji je bio blizu serijske proizvodnje i bili smo oduševljeni izgledom. Sada smo dočekali i prve službene fotografije. Možemo samo reći da su naš Domagoj Đukec i njegova ekipa napravili odličan posao, jer BMW Serija 8 izgleda naprosto fenomenalno.

Sportski kupe dugačak je 484,3 centimetra i pozicionira se kao nova perjanica u ponudi bavarskog proizvođača. Zanimljivo, Bavarci ni u svom sportskom modelu ne odustaju od dizelskih motora bez obzira što ozbiljno razvijaju automobile na struju.

BMW Serije 8
1/8

Prilikom lansiranja kupci će moći birati između dvije izvedbe, obje s pogonom na sva četiri kotača: M850i xDrive i 840d xDrive. Prvu izvedbu pokreće 4,4-litreni biturbo V8 agregat uparen s 8-stupanjskim automatikom koji razvija 530 KS i 750 Nm i do stotke stiže za 3,7 sekundi. Drugi je motor za ljubitelje dizelaša - trolitreni TwinPower Turbo redni 6-cilindrični motor sa 320 konja - a s njim Serija 8 do stotke stiže za 4,9 sekundi.

Prodaja ovog noviteta u Europi kreće u studenom.

Ključne riječi

Komentara 1

RO
rocco
15:41 26.06.2018.

Evo za zainteresirane sluzbene cijene u Njemackoj : 840 d x Drive - 100.000 Eura M850i xDrive - 125.700 Eura Sad je lako. Odbiti retrogradno Mwst i na ostatak dodati hrvatski harac i Hr cijena je poznata. Navali narode!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije