Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
V-SPECIFICATION

Rolls-Royce rekordnu godinu obilježio posebnim izdanjem Ghosta

Rolls-Royce Ghost V-Specification
Foto: Rolls-Royce
1/7
09.01.2014.
u 08:26

Ghostu je snaga podignuta za 30 konja, ubrzanje traje 4,7 sekundi

Rolls-Royce već nekoliko godina niže uspjehe. Ta je slavna luksuzna marka, koja ove godine slavi 110. rođendan, lani kupcima isporučila 3630 automobila i tako četvrtu godinu zaredom srušila vlastiti rekord u prodaji.

Rolls-Royce lani je prodao automobile u više od 40 država. Porast prodaje zabilježen je diljem svijeta, izvijestili su iz tvrtke, a pogotovo na Srednjem Istoku i Kini, gdje je prodaja porasla 17, odnosno 11 posto. Uspjeh je ostvaren i u Njemačkoj, Japanu, Kataru i Kanadi, a Kina i SAD ostaju najznačajnija pojedinačna tržišta za Rolls-Royce.

U Rollsu su uspješnu godinu odlučili obilježiti posebnim izdanjem modela Ghost pod nazivom V-Specification. Ova ograničena serija opremljena je istim 6,6-litrenim V12-motorom kao i standardni Ghost, ali je snaga podignuta za 30 konja, pa ubrzanje od 0 do 100 km/h sada traje 4,7 sekundi. Osim snažnijeg motora V-Specification obilježavaju i posebne boje te detalji u unutrašnjosti, a kupci će moći izabrati i kromirani ispuh te kotače od 21 inča.

>> Idući model Rolls-Roycea bit će Wraith Drophead Coupé

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije