Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
23.11.2017. u 09:00

U prvom dijelu godine u Hrvatskoj je oko 18.000 automobila prodano rent-a-car tvrtkama

Od automobila koje valja zaobići u širokom luku, auti koji se nakon radnog vijeka u nekoj rent-a-car tvrtki vraćaju na tržište postali su poželjna udavača. Razlog tome prije svega valja tražiti u promjeni u poslovanju rent-a-car tvrtki, koje sada vozila u svom posjedu zadržavaju oko šest mjeseci, dok su se nekada ti auti iznajmljivali kroz bitno dulji period.

U tih nekoliko mjeseci korištenja vozi ih, istina, više ruku, no ugovori o najmu nisu blagi i vozači koji unajme automobil na njega, u pravilu, dobro paze. Automobili-povratnici iz rent-a-cara stoga nisu (više) islužene “mazge”, a u potrazi za drugim vlasnikom nameću se cijenom osjetno povoljnijom od cijene istovjetnog, ali potpuno novog automobila. Također, rent-a-car automobili vraćaju se prvobitnom prodavatelju, ovlaštenom trgovcu za pojedinu marku vozila, koji automobil prije daljnje prodaje dotjera, dakle otkloni eventualne nedostatke.

U prvom dijelu godine u Hrvatskoj je oko 18.000 automobila prodano rent-a-car tvrtkama. Veći dio tih vozila u prodaju će u druge zemlje, no neki će se ovoga mjeseca naći i na našem tržištu. Isplati ih se pogledati.

Pogledajte i video o pripremi auta za zimu:

Komentara 2

DA
dado56
09:11 23.11.2017.

Umjesto da maknemo trosarine ( nisu auti alkohol i cigarete) i da se trziste konacno oporavi mi stalno pljackamo gradjane.... strasno A placamo trosarine na gorivu , cestarine( cak i Hž ide novac) onda godisnji porez cestarine plus ... tehnicki porez na okolis na co2 , prijepis, homologacije, zupanijske ceste, autoputeve ..... Sad samo usporedite sta jedan njemac placa... Gorivo kosta isto cestarine nema pdv 19 posto kad kupuje auto i nesto godisnjeg poreza 150eur cca za srednji auto.... Onda se cude sto mladi odlaze kad ce kupit ovdje novi auto ... pa nikad

LU
lukathereem
11:15 23.11.2017.

haha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije