Naslovnica Auti

Renault povlači više od 10.000 električnih automobila Zoe

Ukupno je, do prosinca 2015., u svijetu prodano više od 39.000 automobila Zoe, čime je taj auto ušao među deset najprodavanijih električnih automobila u svijetu.
29. ožujka 2016. u 06:30 2 komentara 1522 prikaza
Renault logo
Foto: DPA/PIXSELL

Francuski proizvođač automobila Renault objavio je povlačenje više od deset tisuća električnih vozila Zoe zbog opasnosti od pucanja crijeva za tekućinu za kočnice.

Vozila uključena u opoziv, njih 10.649, proizvedena su u razdoblju od puštanja u prodaju 2012. pa do listopada 2014. u Renaultovoj tvornici Flins u blizini Pariza. U ovoj tvornici dosad je proizvedeno 42.300 električnih automobila Zoe. Iz Renaulta su poručili kako žele preventivno pregledati pozicije i stanje pojedinih crijeva za kočnice te ih zamijeniti ako se to pokaže potrebnim. Dodaju kako dosad nisu obaviješteni o nesrećama izazvanim ovim problemom. Inače, Francuska je europski rekorder po broju električnih vozila, od 2013.

Zoe je najprodavaniji električni automobil na tom tržištu, a 2015. godine bio je najprodavaniji električni automobil u Europi. Ukupno je, do prosinca 2015., u svijetu prodano više od 39.000 automobila Zoe, čime je taj auto ušao među deset najprodavanijih električnih automobila u svijetu. 

>> Direktor Renaulta Bob Bell: Motor je odličan

Elipso

  • Deleted user:

    To su sad kvarovi na modernim automobilima; crijeva za tekućine i takve stvari. Ja sam na svojem autu mijenjao crijevo koje provodi gorivo od otvora za tankanje do tanka, sprhlo nakon 3 godine i rasipavalo gorivo kod tankiranja. Mislim, dobro ... prikaži još! da ih od kartona ne rade. Svaki cent broje.

  • Avatar VitoBH
    VitoBH:

    Renault je smanjio kvalitetu i benzinskih i dizel vozila. Uskoro će zbog lošeg odnosa s kupcima nestati s tržišta.