Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPEL ADAM ROCKS

Prvi džepni crossover s otvorenim krovom donosi i novu generaciju mjenjača

Opel Adam Rocks
Foto: Opel
1/5
26.02.2014.
u 09:00

Opelov novi 1-litarski Ecotec turbo motor s izravnim ubrizgavanjem razvija 115 konja, a troši svega 4,3 l/100 km

Opelov urbani mališan Adam na ženevskom će salonu automobila premijerno zasjati u novom izdanju. Pored tri dosadašnja stilska izričaja - Jam, Glam i Slam - kupcima će od ovoga ljeta na izbor biti i Adam Rocks. Najnoviju izvedbu karakterizira 15 mm veća udaljenost od tla i štitnici na karoseriji.

Adam Rocks zapravo otvara novu nišu urbanih mini crossovera, jer je to prvi trovratni gradski crossover kraći od četiri metra. Rocks izvedba duga je 374 centimetra. Snažan izgled namijenjen težim uvjetima robustan model kombinira s krovom od tkanine koji omogućava i uživanje u vožnji pod vedrim nebom. Naime, Adam Rocks standardno donosi električni sklopivi platneni krov Swing Top.

Da bi dodatno individualizirali njegovu kabinu, Opelovi su dizajneri razvili jedinstvene dizajnerske elemente, ukrase i presvlake. Kao i klasičan Adam, Rocks također nudi gotovo neograničene mogućnosti individualizacije. Rocks u Adam donosi i novu generaciju motora i mjenjača. U njega će se ugrađivati Opelov novi 1-litarski trocilindrični turbo Ecotec motor s izravnim ubrizgavanjem i 115 KS, uz okretni moment od 166 Nm. U prosjeku troši svega 4,3 l/100 km, a uparen je s novim 6-stupanjskim ručnim mjenjačem.

>> FOTO Opel Adam - svaki automobil može biti jedinstven

>> Opel Adam - veliki šarmer u malom pakiranju

Foto: Opel

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije