Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LAMBORGHINI

Prekrasni Countach s periskopom prodan za 1,21 milijun dolara

Lamborghini Countach
Foto: Bonhams
1/4
10.06.2014.
u 15:28

Riječ je o posebno zanimljivoj verziji "Periscopica" koja je imala neobično rješenje za katastrofalnu vidljivost straga

Prekrasni Lamborghini Countach LP400 iz 1975. godine prodan je na aukciji kuće Bonhams za 1,21 milijun dolara.

Riječ je o posebno zanimljivoj verziji "Periscopica" koja je, kako samo ime sugerira, imala periskop na krovu kao rješenje za katastrofalnu vidljivost straga. Od 1974. do 1977. godine proizvedeno je samo 150 ovih ranih "Periscopica".

Auto na aukciji, za čiji je dizajn zaslužan slavni Marcello Gandini, koji je dizajnirao i prethodnicu Countacha, Miuru, te brojne druge Lamborghinije, opremljen je V12 DOHC motorom od 2929 kubika te razvija 375 konjskih snaga. Ovaj odlično održan primjerak prešao je manje od 16.500 kilometara te najbolje pokazuje koliko je Countach bio lijep auto prije no što je Gandinijev oblik upropašten na kasnijim verzijama, s grotesknim spojlerima i proširenjima, te postao simbol ekscesa osamdesetih.

>> Nasljednik Gallarda - Lamborghini konačno predstavio Huracán

>> Slavna dizajnerska kuća Bertone prestaje s poslovanjem

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije