Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZLOŽBA KOD HNK

Porsche slavi 75 godina: Jedan od najuspješnijih sportskih automobila stiže u Zagreb

Foto: Porsche
1/3
07.06.2023.
u 10:35

Raritetna vozila bit će izložena na zapadnom parkingu HNK-a povodom posebnog datuma za Porsche. Naime, 8. lipnja 1948. godine, prije točno 75 godina, prvi automobil te tvrtke dobio je dozvolu za promet

Ljubitelji automobila koji se ovog četvrtka, 8. lipnja, zapute u šetnju centrom Zagreba imat će priliku pogledati posebnu izložbu atraktivnih modela Porsche vozila. Raritetna i zanimljiva vozila bit će izložena na zapadnom parkingu HNK-a, povodom posebnog datuma za ovaj uspješni brend vozila. Naime, 8. lipnja 1948. godine, prije točno 75 godina, Porsche 356 No. 1 Roadster dobio je dozvolu za promet i upisao se u povijest kao prvi automobil popularne tvrtke.

Osim izložbe tih posebnih automobila, kod HNK će se odvijati i live oslikavanje novog Porsche Taycana u suradnji s Graffiti na Gradele koji su do sada ugostili najbolje svjetske graffiti umjetnike i muraliste. Posjetitelji će tako svjedočiti stvaranju pravog umjetničkog djela na ovom električnom modelu.

Jedan od pažljivo odabranih modela koje će zagrebačka publika moći pogledati je 911 Speedster, poslastica koja omogućuje jednostavno i čisto iskustvo vožnje. Jedan je to od najuspješnijih sportskih automobila, s ručno sklopivim mekim krovom otpornim na vremenske uvjete.

VEZANI ČLANCI:

Moći će se razgledati i maslinasto zelena 8. generacija modela 911 sa standardnom unutrašnjosti u crnoj boji, a na ovoj jedinstvenoj izložbi bit će i 6. generacija u bijeloj boji s crno-crvenom unutrašnjosti i kožnim sjedalima. Veliku pažnju sigurno će privući kultna crvena Carrera iz 1990. i metalik zelena Carrera iz 1995. godine. Ovom će se popisu slavnih Porsche automobila pridružiti i bijela Carrera 911 GT3 iz 2007. godine te 911 Turbo iz 2001. i najnovija, osma generacija modela 911 GT3 RS iz 2023. godine.

VIDEO Pogledajte test automobila Nissan Qashqai e-POWER

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije