Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Testirali smo

Početna 'old school' Fiesta dobro se uklapa u gradsku priču

Ford Fiesta
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/7
31.08.2018.
u 08:55

Podvozje je sjajno, trpi sve neravnine na kolniku i dopušta mnogo dinamičniju vožnju nego što je spreman ponuditi početni motor

Nova Fiesta u početnom izdanju s 1,1-litrenim atmosferskim benzincem sa 70 KS i osnovnom opremom Trend pokazala se kao sasvim ugodan gradski automobil. Nećete s njom biti najbrži u gradu, ali nećete ni zaostajati jer je i početni trocilindarski klasični atmosferski motor sasvim dovoljan za gradski promet (14,9 s do stotke, najveća brzina 160 km/h). A kao da baca rukavicu svim danas razvikanim modernim motorima jer ispušta samo 101 g/km CO2. Mjenjač je precizan 5-stupanjski.

Podvozje je sjajno, uostalom kako smo kod Fieste i navikli. Trpi sve neravnine na kolniku i dopušta vrlo dinamičnu vožnju, mnogo dinamičniju nego što je spreman ponuditi ovaj početni motor. Potrošnja nije tako sjajna - tu je ipak vidljiva razlika koju donosi moderna tehnologija i Fordov Ecoboost turbobenzinac. Naime, dok s Ecoboostom vozač sam može bitno utjecati na potrošnju i štedljivom vožnjom znatno je sniziti, kod atmosferskog mu je motora manevarski prostor manji. U gradu nam je prosjek bio 8,5 l/100 km, a u mješovitoj vožnji oko 7,5 l/100 km.

Ford Fiesta
1/7

Mood paket opreme ne sadrži raskoš, ali ništa bitno ni ne manjka. Početna multimedija znači 4,2” ekran u boji, radio sa 6 zvučnika, bluetooth i dva usb utora (jedan ispod ekrana, a drugi na neobičnom mjestu iznad zaslona), 15” čelične kotače, ručni klima-uređaj, kožnu oblogu upravljača. Sve danas najnužnije je tu, a nudi se i po odličnoj cijeni od 89.990 kuna. Isplati li se doplata od 15.000 kuna za 30 KS snažniji motor i nešto bolju opremu koja s njim dolazi, morate procijeniti sami, jer i jedna i druga ponuda su vrlo dobre.

Pogledajte koliko vrijede vozačke dozvole i kada ih trebate zamijeniti:

Ključne riječi

Komentara 1

BU
BubyZG
10:13 01.09.2018.

Prevara !! Vozilo koje troši oko 8 litara goriva na 100 km ( u tekstu : " 8,5 po gradu i 7,5 mješovito" ) MORA imati CO2 otisak od 190 g/km. To se nikakvim filterima NE MOŽE izmijeniti ili smanjiti. Koliko goriva potrošiš točno se može izračunati koliko CO2 ispustiš. Za 100 g/km vozilo treba imati potrošnju oko 4,2 l/100 km.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije