Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
4x4 HARD TEST Hyundai Terracanom 2,9 CRDi prevalili smo 30.000 kilometara

Off road druženje

aut-off-txt.jpg
import
17.04.2006.
u 19:03

Nakon prevaljenih 20.000 kilometara najavili smo iznenađenje. S obzirom na to da je Terracan terensko vozilo i da je testni primjerak opremljen gumama za vožnju po terenu, nametnula se ideja o off road druženju. Tako će deset čitatelja moći isprobati Terracan, ali i ostale terenske modele Hyundaija na neasfaltiranim prometnicama.

Priredili smo cjelodnevno druženje s vožnjom po obroncima Žumberačkoga gorja, i to u subotu, 6. svibnja. Stoga pozivamo sve zainteresirane da popune kupon i što prije ga pošalju na našu adresu. U obzir dolaze kuponi poslani na dopisnicama. Jedini uvjet za sudjelovanje je da imate valjanu vozačku dozvolu najmanje pet godina.

Uz već spomenute izmjene dviju žaruljica, u prošlih 10.000 kilometara nisu bili potrebni izvanredni posjeti servisu. Na 30.000 kilometara obavili smo redovito servisiranje, a poslušnost je pokušala otkazati zadnja lijeva guma nakon prelaska preko loše sanirana dijela ceste. Jedan posjet vulkanizerskoj radionici, pola potrošena sata, uz trošak od 50 kuna posljedice su "odlično" održavanih domaćih prometnica.

Za dosadašnjeg testiranja u spremnik smo ulili gotovo 3,5 kubika eurodizela, točnije 3476,21 litru. Dakle, Terracan troši 11,59 litara na stotinu prijeđenih kilometara. Uzmemo li u obzir težinu, više od 2,1 tone, te dobar dio vožnje tijekom hladnih dana kada smo automobil grijali barem desetak minuta svakog jutra, možemo ustvrditi kako potrošnja nije velika.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije