Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOZILI SMO Aprilia SR 50 R

Odličan za početak

aut-odlican-txt.jpg
import
17.07.2006.
u 16:52

Nakon duljeg vremena ponovno smo, na žalost, imali (ne)priliku sjesti na skuter od 50 prostornih centimetara koji nije imao uklonjenu blokadu. Razumljivo je da zakonodavac želi smanjiti broj nesreća na motociklima i skuterima, ali sumnjamo da će se to postići propisom da skuter od 50 ccm smije razvijati brzinu od samo 50 km/h.

Skuter smo preuzeli u zagrebačkom naselju Peščenica, poslije 16 sati, a nakon što smo krenuli nazad prema redakciji, očekivali smo gužve koje su inače normalne u to doba. No, gužve nije bilo. Automobili su vozili većinom više od 80 kilometara na sat, a mi "bijednih" 55 km/h. I svima smo smetali, naravno. Stoga prst gore za skidanje blokade i ravnopravnu vožnju, barem u većim gradovima.

Nova generacija Aprilije SR pravi je sportaš izgledom, ali i voznim karakteristikama (bez blokada). Mnogi detalji nedvojbeno podsjećaju na supersportski motocikl RSV 1000 Mile, čime su najmlađi vozači koji žele biti "in" došli na svoje.

Prednja dvostruka svjetla s velikim usisnikom zraka u obliku slova V privlače pažnju. Na cijelom skuteru prevladavaju sportski dizajnirani elementi, koji se očituju i u retrovizorima sa šupljim nosačima. Ispod manjeg vjetrobranskog stakla smještena je instrumentna ploča sastavljena iz digitalnog i analognog dijela. Digitalni display pokazuje sat, razinu goriva u spremniku, zagrijanost rashladne tekućine te brojač kilometara, a iznad njega je nekoliko signalnih lampica. S lijeve je strane u laganom polukrugu analogni brzinomjer s ispisanim iznosima u kilometrima i miljama.

Okretan skuter dobro je rješenje za gradske prometnice a, iako je riječ o modelu sa 13-colnim kotačima, stabilnost i upijanje neravnina nisu problem. Crno-crvena kombinacija boja pridonosi atraktivnom izgledu, a za zvučnu kulisu zadužen je ispušni sustav sa zakrenutim ispušnim loncem.

Atraktivan dizajn, vrlo dobre vozne karakteritike uz povoljnu cijenu od 17.972 kune - vjerujemo da su dovoljni jamci dobre prodaje i oporavka Aprilije na domaćem tržištu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije