Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na tržištu

Novi Peugeotov crossover 2008 stigao u Hrvatsku

peugeot 2008 (1)
Foto: Peugeot
1/11
20.06.2013.
u 14:12

Robusni crossover zadržao je linije karakteristične za Peugeot, kako izvana, tako i u interijeru, koji je moguće obogatiti LED elementom u obliku traga od lavlje kandže

Novi francuski kompaktni crossover Peugeot 2008 i službeno je stigao na naše tržište, a njegova sadašnja cijena od 113.373 kune vrijedit će i nakon 1. srpnja. Navedena cijena istaknuta je uz početnu izvedbu, pokretanu trocilindarskim 1,2-litrenim benzinskim VTi agregatom od 82 KS te sa Access paketom opreme. Motorna gama trenutno obuhvaća pet agregata. Od benzinaca, birati se može i 1,6 VTi sa 120 KS (od 127.962 kn), a dizelaši u ponudi su 1,4 HDi od 68 KS (od 120.271 kn), 1,6 e-HDi sa 92 KS (od 129.198 kn) te sa 115 konja (od 137.077 kn, uz Active opremu).

Uz snažnije motore nudi se Grip Control sustav koji optimizira trakciju. Putem okruglog izbornika vozač može podesiti postavke, ovisno o podlozi (snijeg, blato, pijesak). Od ponuđenih tehnoloških novotarija vrijedi spomenuti i sustav automatskog parkiranja.

Osnovna Access opremljenost obuhvaća, među ostalim, klima-uređaj, radio CD MP3, šest zračnih jastuka, ABS, ESP, el. podešavanje retrovizora, el. podizanje prednjih stakala, LED dnevna svjetla. Uz bogatije pakete opreme kupci na dar dobivaju 48 mjeseci produženog jamstva.

Peugeot 2008 proizvodi se u Francuskoj. Osvaja dopadljivim \'licem\', a iz prepoznatljivih Peugeotovih linija izdvajaju se atraktivna, neobično odrezana prednja svjetla s LED diodama. Crni branici i pragovi štite karoseriju, zajedno s off-road zaštitnim prednjim i stražnjim kromiranim panelom od nehrđajućeg čelika. Iako 2008 s modelom 208 dijeli platformu i dvije trećine dijelova, od njega je 9,6 cm viši i 2,5 cm odignutiji od tla (ukupno 16 cm).

Urbani automobil kompaktnih dimenzija donosi dinamičnost, ali i status, jer asocira na vozilo višeg segmenta. Dinamičan oblik karoserije krije ugodnu i funkcionalnu unutrašnjost za pet osoba, s darežljivim prostorom za noge putnika na stražnjoj klupi. Prtljažnik zaprima 422 litre, a zahvaljujući preklopivom i djeljivom (1/3-2/3) naslonu stražnjih sjedala može rasti do 1400 l.

>> Prvi Peugeotov kompaktni crossover - 2008

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije